Kaotik Ne Demek, Kaotik TDK Sözlük Anlamı Nedir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kaotik Ne Demek, Kaotik TDK Sözlük Anlamı Nedir?
A
a

Çoğu kişinin anlamını çok da bilmediği kaotik kelimesi ne anlama geliyor, TDK 'da anlamı nedir nasıl yazılır ve nasıl kullanılır sorularının cevabını haberimizden okuyabilirsiniz. 

Sütiş Eskişehir
Kullandığımız dile ait bazı kelimeleri ilk kez duymuş ve anlamını duymamış olabiliriz. Kaotik kelimesi de bu kelimelerden biriyse, Kaotik kelimesi ne demek, TDK Sözlük anlamı, nasıl yazılır ve kullanılır ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz. 

Kaotik Ne Demek?

Kaotik kelimesinin anlamı kargaşa içinde olma durumudur. Herhangi bir durum içinde yaşanan karmaşa, düzensizliği ifade eder. Kaotik kelimesi hem soyut hem somut varlıklarla ilgili karmaşa ve düzensizliği belirtmek için kullanılabilir. Sık kullanılan kaotik kelime grupları arasında kaotik ortam, kaotik ilişki, kaotik hava, kaotik bir film gibi örnekler verebiliriz.

TDK'ya Göre Katoik'in Anlamı Nedir?

Kaotik kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. Türk Dil Kurumu'na göre Kaotik  “Kargaşa içinde olan “ anlamına gelmektedir. Aynı şekilde düzensizlik, karmaşa gibi durumları ifade eder. Kaotik ile ifade edilen durumlar genellikle içinden çıkılamaz bir hali anlatır. Çoğunlukla düzeninin, sakinliğin bulunmasının zor olduğu anlarda kullanılır. 

Kaotik Kelimesi Cümle İçinde Nasıl Kullanılır?

Kaotik çoğunlukla cümle içerisinde sıfat olarak kullanılır. Anlam olarak farklı kelimeler üzerinden kaotik kelimesi ele alınır ve ifade edilir.
  •  Karmaşa
  •  Karman çorman
  •  Düzensizlik
  •  Kargaşa içinde olan

 Bu gibi farklı sözcük ve sözcük grupları dahilinde kaotik kelimesi ele alınır ve değerlendirilir.

Kaotik kelimesi ile ilgili örnek cümleler;

Kaotik bir film izledim, bugün kendime gelemiyorum. 

Şehrin kaotik enerjisi buradaki doğal güzellikleri görmemizi engelliyor.







 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi