Eskişehir’de altın fiyatları ne kadar oldu? 14.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir’de altın fiyatları ne kadar oldu? 14.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira oldu? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kaç TL? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altında dalgalanma sürüyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükselmişti. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?

Geçtiğimiz haftanın ortasında 7,27 TL'lik zirveyi gördükten sonra düşüşe geçen dolar/TL, bu sabah 6,96 TL’den başladı. Euro/TL ise 7,53 düzeyinde işlem görüyor. Fed Başkanı Powell'ın toparlanmanın uzun sürebileceği mesajları sonrası küresel piyasalarda satış baskısı yaşanıyor. Yurt içi piyasalarda günün en önemli verisi sanayi üretimi olacak.

Birleşmiş Milletler, küresel ekonominin bu sene yüzde 3,2 oranında küçüleceğini ve koronavirüs salgınının dünyaya 8 trilyon 500 milyar dolar kaybettireceğini öngördüklerini ifade etti.
Powell’in konuşması sırasında ‘uzun süre zayıf büyüme’ vurgusuna paralel yüzde 1’in üzerinde yükselerek 1.726,50 dolar seviyesini gördü. Spot altının onsu ise 1.711 dolara kadar yükseldi.
COMEX altının onsu TSİ 16:50’de yüzde 0.4 artıda 1,714 dolardan işlem görürken, spot altının onsu da aynı saatlerde 1.714 dolardan işlem gördü.
Altında yeni zirveler görülebileceğini öngören uzmanların sayısı artıyor. Ne zaman sorusuna ilişkin farklı öngörüler olsa da, altında 2 bin hatta 3 bin doların görülebileceğine ilişkin tahminler var. Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone, geçen hafta yaptığı açıklamada altının 2018’deki 1.000 dolar seviyesini kırıp 1.900 düzeylerini geçtiği benzer bir patikada olduğunu belirtti. McGlone “Altının ‘basamaklı bir iyileşme döneminde 1,900 dolar zirvesini geçebileceğini öngörüyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Kitco News tarafından ABD’de hem kamuoyunda hem de Wall Street’te yapılan bir ankete göre de katılımcıların -sırasıyla- yüzde 67’si ve yüzde 55’i altın fiyatlarında yükseliş öngörüyor.
Emtia tüccarı Andrew Hecht ise Hecht Emtia Raporu’nda altında alım fırsatı olduğunu yazdı ve uzun vadede fiyatların 2.000 hatta 3.000 doları bile aşabileceğini öngördü. 1.700 doların altına çekilmelerin yeni bir ralliye işaret ettiğini belirten Hecht “Altın şu anda uyuyor olabilir ama 2008’dekine benzer bir seyir olursa çok daha yüksek düzeyler görülebilir” ifadelerini kullandı.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 14 Mayıs 2020 (bugün) saat 10:05 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek altın: 629 Lira
  • Yarım altın: bin 259 Lira
  • Gram altın: 383 Lira
  • Cumhuriyet altın: 2 bin 510 lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 6,9648 TL  6,9690 TL
  • Euro    : 7,5273 TL  7,5369 TL
  • Sterlin : 8,4974 TL  8,5053 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Bakan Albayrak: "Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarımızın maddi tutarı 240 milyar TL'ye ulaştı"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarında maddi tutarın 240 milyar TL'ye ulaştığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyeleriyle video konferans yoluyla düzenlediği toplantıda buluştu. Bakan Albayrak, video konferansta ''Ekonomik İstikrar Kalkanı adımlarımızın maddi tutarı 240 milyar TL'ye ulaşmıştır” açıklamasını yaptı.

Dünyayı etkisini altına alarak küresel ekonomiye ciddi bir darbe vuran koronavirüs (Covid-19) salgının ekonomiye ve küresel sürece etkilerini incelemek ve buna yönelik hazırlık yapmak için yoğun bir mesai harcadıklarını söyleyerek, “Ekonominin tüm paydaşlarıyla görüşmelerimizi ve istişarelerimizi sürdürüyoruz. Salgınla mücadelemizi beş temel hedef üzerine inşa ettik. Vatandaşlarımızı salgından korumak ve hastalananları en iyi koşullarda tedavi etmek, salgından ekonomik anlamda olumsuz etkilenenlere maddi destek vermek, ekonomik katma değer oluşturan firmalarımızın geçici likidite sıkışıklığı nedeniyle kepenk kapatmasının önüne geçmek, istihdamı ve hane halkı gelirini korumak, sağlık, gıda üretim ve dağıtımı, elektrik, su ve doğal gaz gibi temel hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesi için gereken tedbirleri almak” dedi.

Türkiye’nin salgın kapsamında destek/milli gelir oranında dünyadaki iyi konumda olan ülkelerden biri olduğunun altını çizen Albayrak, “Covid-19 salgının ekonomimize etkilerini gidereceğimizden, ülkemiz için ortaya çıkan potansiyeli değerlendirebileceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Bakan Albayrak, Uluslararası danışmanlık şirketi Kearney’nin Türkiye ile ilgili "Türkiye'yi Geleceğin Küresel Değer Zincirlerinde Konumlandırmak" adlı bir rapor yayınladığını hatırlatarak şunları söyledi: “Salgının etkisiyle tedarik zincirlerinin kısalacağını ve Avrupa ülkelerinin yakın yerlerde üretim yaptırmayı tercih edeceği öngören bu rapor, bu eğilimin Türkiye'nin yıldızının parlamasına yol açacağını ifade etti. Türkiye'nin toplam ihracatının salgın sonrası dönemde yıllık bazda 16 milyar dolar artış göstereceği tahmininde bulunan bu raporun değerlendirmelerinin ötesinde fırsatlara ve potansiyele sahip olduğumuzu biliyoruz. Özellikle dijitalleşme ve e-ticarette dünyanın en iyi ülkelerinden birisi durumundayız. Dünyanın bir kez daha önemini anladığı sağlık alanında gerek altyapımız gerek teknoloji üretim kapasitemizi daha iyi değerlendireceğiz.”

Şans Topu çekildi

Şans Topu oyununun 987. hafta çekilişi yapıldı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen oyunun bu haftaki çekilişinde, kazandıran numaralar 7, 9, 29, 31, 33 ve artı 13 olarak belirlendi.

eskisehir-altin-fiyatlari-14-05-2020.jpg

BM: Küresel ekonomi Kovid-19'un etkisiyle bu yıl yüzde 3,2 daralacak

Birleşmiş Milletler (BM), küresel ekonominin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle bu yıl yüzde 3,2 daralacağını öngördü.

BM, 2020'nin ikinci yarısını kapsayan Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentiler Raporu'nu yayımladı.

Raporda, küresel ekonominin, Kovid-19 salgınının etkisiyle bu yıl yüzde 3,2 oranında keskin bir daralma göstereceği tahmin edildi.

Ekonomideki küçülmenin 1930'lardaki Büyük Buhran'dan bu yana en keskin daralma olacağına dikkat çekilen raporda, küresel ekonominin salgın nedeniyle 2020 ve 2021'de yaklaşık 8,5 trilyon dolarlık kayıp yaşamasının ve son 4 yıldaki kazanımların yok olmasının beklendiği belirtildi.

Kovid-19, 34 milyondan fazla kişiyi aşırı yoksulluğa itecek
Raporda, gelişmiş ekonomilerinin bu yıl yüzde 5 küçüleceği, 2021'de ise yüzde 3,4 oranında, ılımlı ve kaybedilen üretimi telafi etmeye yetecek kadar büyüme göstereceği öngörüldü. BM'nin raporunda, gelişmekte olan ekonomilerin ise bu yıl yüzde 0,7 daralacağı, 2021'de yüzde 5,3 büyüyeceği tahmin edildi.

Küresel talepte keskin bir azalmanın olduğuna ve tedarik zincirinde bozulmalar yaşandığı vurgulanan raporda, uluslararası ticaretin de bu yıl yaklaşık yüzde 15 daralacağı tahminine yer verildi.

Raporda, Kovid-19 salgınının yoksulluk ve gelir eşitsizliğini de artırdığına dikkat çekilerek, salgınının bu yıl büyük ihtimalle 34,3 milyon kişinin "aşırı yoksulluk" sınırının altına düşmesine neden olacağı ve yoksulluk oranındaki artışın yüzde 56'sının Afrika ülkelerinde gerçekleşeceği ifade edildi.
 

Fed Başkanı Powell'dan 'negatif faiz' açıklaması

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü (PIIE) tarafından telekonferans yöntemiyle düzenlenen etkinlikte ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Kovid-19 salgınının "yıkıcı" insani ve ekonomik zararlara neden olduğuna işaret eden Powell, virüsün yayılmasını yavaşlatmak için geçici olarak birçok ekonomik ve sosyal faaliyetin durduğu, ekonominin bazı sektörlerinin mart ayının ortasından bu yana faaliyet göstermediğini söyledi.

2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en kötü resesyon 
Powell, Kovid-19 sonucu oluşan ekonomik durgunluğun 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen resesyonlardan daha kötüsü olduğunu vurguladı.

Ekonomik faaliyette ve istihdamda ciddi bir düşüş görüldüğünü aktaran Powell, "Salgınının başladığı 2 ay öncesinden bu yana 20 milyondan fazla kişi işini kaybetti." dedi.

Powell, mevcut ekonomik gerilemenin Kovid-19 virüsü ve etkilerini sınırlamak için atılan adımlardan kaynaklandığı için benzeri görülmemiş olduğunu dile getirdi. Salgına karşı hızlı ve güçlü yanıt verildi 
Kovid-19 salgının ekonomik etkilerine karşı alınan önlemleri anımsatan Powell, dünya genelinde hükümetlerin işlerini ve gelirlerini kaybeden çalışanları desteklemeye yönelik hızlı önlemler aldığı anlattı.

Powell, ABD'nin de salgına hızlı ve güçlü yanıtlar verdiğini belirterek, ABD Kongresi'nin bu zamana kadar yaklaşık 2,9 trilyon dolarlık mali destek sağladığını ve bunun gayrisafi yurtiçi hasılanan yaklaşık yüzde 14'üne denk geldiğini kaydetti.

Salgının ekonomik etkilerine karşı Fed'in aldığı önlemlere değinen Powell, "Federal fon oranlarını sıfıra yakın bir seviyeye düşürdükten sonra ekonomide kredi akışını kolaylaştırmak için 4 alanda gruplandırılabilecek çok sayıda ilave önlemler aldık." diye konuştu.

"Kriz bittiğinde acil durum araçlarını kaldıracağız"
Powell, Fed'in bu adımları sadece olağanüstü durumlarda attığına dikkati çekerek, "Bu krizi geride bıraktığımızda, bu acil durum araçlarını ortadan kaldıracağız. Ekonomik yanıtlar, hem zamanlı hem de uygun şekilde büyük olsa da önümüzdeki yolun belirsizliği ve maruz kaldığı aşağı yönlü riskler dikkate alındığında son olmayabilir." dedi.

eskisehir-doviz-fiyatlari 14 05 2020.jpg

Bugüne kadar uygulanan politikaların rahatlama ve istikrar sağladığını vurgulayan Powell, bunların ekonomik toparlanmayı da destekleyeceğini ifade etti.

Powell, "Koronavirüs krizi uzun vadeli endişeler de doğurmakta. Kayıtlar, daha derin ve daha uzun durgunlukların ekonominin üretim kapasitesinde kalıcı bir zarar bırakabileceğini gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

"İlave mali destek maliyetli olabilir ancak buna değer"
Kovid-19 salgınının neden olduğu ekonomik durgunluğun ilave politika önlemlerini gerektirebileceğinin altını çizen Powell, "Kriz geçene ve ekonomik toparlanma olana kadar tüm araçlarımızı kullanmaya devam edeceğiz." dedi.

Powell, "Toparlanmanın hız kazanması biraz zaman alabilir ve bu zamanın geçişi likidite problemlerini ödeme gücü problemlerine dönüştürebilir. İlave mali destek maliyetli olabilir, ancak uzun vadeli ekonomik zarardan kaçınmaya yardımcı olur ve daha güçlü bir toparlanma sağlarsa buna değer." diye konuştu.

Negatif faiz oranları "cazip" değil 
Konuşmasının ardından soruları da yanıtlayan Powell, negatif faiz oranına ilişkin soruya, "Komitenin negatif oranlar konusundaki görüşü değişmedi. Bu değerlendirdiğimiz bir şey değil." yanıtını verdi.

Powell, negatif faiz oranlarının araçlarının bir parçası olmadığını vurgulayarak, negatif oranların "cazip" olmadığını ifade etti.

ABD'deki işsizlik oranına ilişkin bir soru üzerine Powell, işsizliğin gelecek aylarda zirve yapacağını söyledi.

Powell, ekonomik faaliyetteki normalleşmeyle işsizlik oranının düşmeye başlayacağını belirterek, ancak bu oranın 2018 ve 2019 yıllarında kaydedilen seviyelerin üzerine kalmasının muhtemel olduğunu dile getirdi.

Yolcu otobüsü bileti tavan fiyatları belirlendi

Ulaştırma Bakanlığı, yolcu otobüsü bileti tavan fiyatlarını belirledi. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen COVID-19 salgını nedeniyle uygulanan tedbirler sonucunda karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı yapan firmaların üstlenmek zorunda kaldıkları ilave maliyetler dikkate alınarak, karayoluyla yurtiçi yolcu taşımacılığı alanında 31 Temmuz 2020'ye kadar uygulanacak.

Buna göre, 100 kilometre mesafede alınacak taban yolcu otobüsü bilet ücreti 100 kilometre mesafede 100 TL olurken 2001 kilometre ve üzeri mesafelerde alınacak tavan ücret 500 TL olarak belirlendi. En kısa mesafe 100 kilometre olarak belirlenen yolculuktan alınacak ücret, mesafe arttıkça yükselecek. Öte yandan Çanakkale Boğazı geçişli hatlara ayrıca geçiş ücreti de eklenecek.

Çok kullanımlı bez maske ihracatında ön izin şartı aranmayacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tekstil-hazır giyimde küresel talep daralmasının yaşandığı bu dönemde çok kullanımlı bez maske ihracatında ön izin şartı aranmayacağını bildirdi.

Bakan Pekcan yaptığı paylaşımda, "Piyasaya sunulan tıbbi ve cerrahi maskelerin ihracatına Sağlık Bakanlığından ön izin alınması uygulaması, son dönemde ülkemizde artan maske ihtiyacının karşılanmasına ve sağlık çalışanlarımızın tam donanımlı olarak Covid-19 hastalarına hizmet sağlamasına önemli katkı sağlamıştır. Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçı sektörlerimizin pandeminin dünya ekonomisinde yol açtığı tahribatı en az zararla atlatmalarını sağlamayı amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bir yandan sağlık hizmetlerinin gerektirdiği tıbbi ekipmanlarda yurt içi talebi karşıladığı, aynı zamanda da dünyanın önde gelen tekstil ve hazır giyim üreticilerinden biri olarak bez maskenin uluslararası piyasada en büyük tedarikçisi olabilecek altyapıya sahip olduğunu belirten Bakan Pekcan, şunları aktardı:

"Türkiye, bir yandan sağlık hizmetlerinin gerektirdiği tıbbi ekipmanlarda yurt içi talebi karşılarken, aynı zamanda dünyanın önde gelen tekstil ve hazır giyim üreticilerinden biri olarak bez (dokuma/örme kumaştan mamul) maskenin uluslararası piyasada en büyük tedarikçisi olabilecek altyapıya sahiptir. Tekstil ve hazır giyim sektöründe küresel talep daralmasının yaşandığı bu dönemde, çok kullanımlı bez (dokuma/örme kumaştan mamul) maske ihracatı için ön izin şartı aranmayacak olup, ihracatçılarımıza kolaylık sağlayacak bu uygulamanın hayırlı olmasını dilerim."


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi