Eskişehir altın fiyatlarında son durum 08.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir altın fiyatlarında son durum 08.05.2020 - Bugün gram, çeyrek, yarım ve tam altın kaç lira oldu?
A
a

Eskişehir altın fiyatları bugün nasıl bir seyir izliyor? Kapalıçarşı ve Eskişehir serbest piyasada gram altın kaç lira? Çeyrek altın ne kadar? Dolar ve Euro kuru kaç lira? Eskişehir altın fiyatları yorumları ve ekonomiyle ilgili bugünün bütün verileri www.anadolugazetesi.com adresimizde sizlerle.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir altın fiyatları yorumları bugün verilerine göre, altında yükseliş durdurulamıyor. Yatırımcıların güvenli limanı olan altın, son yaşanan koronavirüs salgınına bağlı olarak sert yükseldi. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu? Gram altın ne kadar oldu? Çeyrek altın kaç TL?
Küresel piyasalarda ABD ile Çin arasındaki virüs gerginliği, yurt içi piyasalarda ise dolar/TL'de yaşanan hızlı yükseliş hareketi baskı oluşturmayı sürdürüyor. ABD ile Çin arasında gerçekleştirilen telefon trafiği dün piyasaların moralini artırdı. Haftanın son işlem gününde ABD vadelileri yüzde 1'lerin üzerinde artıda seyrederken Asya borsalarının tamamında primler söz konusu.
Dün oldukça hareketli bir gün geçiren dolar/TL kuru, tarihi seviyelerini 7,27'nin üzerine taşıdıktan sonra 7,07'ye kadar çekildi ve günü 7,09'dan tamamladı. Bu sabah saatlerinde ise dolar/TL, 7,14; euro/TL 7,75 seviyelerinden işlem görüyor.
Uluslararası piyasalarda petrol fiyatları, koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesinin talepte artıracağı düşüncesi ile toparlanma çabasını devam ettiriyor. Ancak talepte canlanma başlasa bile stokların bir süre daha artmaya devam edeceği değerlendirmeleri petrol fiyatlarında hızlı yükselişler yaşanmasını engelliyor.
Şu sıralarda ICE'de Brent petrolü 29,95 dolar/varil seviyesinden, NYMEX'de Batı Teksas petrolü ise 24,06 dolar/varilden işlem görüyor.
ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde yatırımcıların güvenli liman arayışları yine altın fiyatlarını yukarı çekti. Bugün açıklanacak olan istihdam rakamlarının koronavirüsün ABD ekonomisine etkisi konusunda karanlık bir tablo ortaya koyacağı endişeleri bir kısım yatırımcının altına yönelmelerine sebep oldu.
Uluslararası piyasalarda spot altın 1.720 dolar/ons seviyesini gördü. Şu sıralarda da 1.716 dolar/ons seviyesinde.
Ancak analistler, altına yatırımcıların daha büyük ilgi göstermesi için 1.750 dolar/ons seviyesinin geçilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
Peki tüm bu gelişmeler kapsamında, 08 Mayıs 2020 (bugün) saat 10:00 itibarı ile Eskişehir'de gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın kaç lira? Altın fiyatları ne kadar? Eskişehir'de döviz hangi seviyede?

Eskişehir ve Kapalıçarşı altın fiyatları ve Dolar ile Euro kaç lira? Hepsini sizin için derledik...

Eskişehir altın fiyatları

  • Çeyrek altın: 640 Lira
  • Yarım altın: bin 280 Lira
  • Gram altın: 394 Lira
  • Cumhuriyet altını: 2 bin 619 Lira
  • Tam altın: 2 bin 559 lira

Eskişehir döviz kurları

                          ALIŞ      SATIŞ
  • Dolar   : 7,1482 TL  7,1491 TL
  • Euro    : 7,7493 TL  7,7746 TL
  • Sterlin : 8,8555 TL  8,8771 TL

Günün önemli ekonomik gelişmeleri

Süper Piyango çekildi
Süper Piyango oyununun bugünkü çekilişi yapıldı.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen oyunun çekilişinde, 500 bin liralık büyük ikramiye "336896" numaralı bilete isabet etti.

Çekilişte 10 bin liralık ikramiyenin isabet ettiği biletlerin numarası "223265", "422846", "711194", "814315", "850629" olurken, amorti kazanan rakamlar "2" ve "7" olarak belirlendi.

eskisehir-altin-fiyatlari-08-05-2020.jpg

Dünyada turist sayısında yüzde 80'e varan düşüş öngörülüyor

Merkezi İspanya'nın başkenti Madrid'de olan Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Turizm Örgütünden (DTÖ) yapılan yazılı açıklamada, 2020'nin ilk üç ayında dünyada turist sayısının bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 22 azaldığı belirtilerek, bu düşüşün yıl sonuna kadar yüzde 60 ila 80 olabileceği öngörüsünde bulunuldu.

Açıklanan verilerde, ocak-mart dönemindeki düşüşün dünyada bölgelere göre dağılımı, "Asya-Pasifik yüzde 35, Avrupa yüzde 19, Amerika yüzde 15, Afrika yüzde 13, Orta Doğu yüzde 11" şeklinde verildi.

Aynı dönemde, dünyada 67 milyon daha az turistin seyahat ettiği aktarılan açıklamada, bunun ekonomik olarak 80 milyar dolarlık kayıp anlamına geldiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bu kayıp, milyonlarca insanın geçim kaynaklarını riske atıyor ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'ne giden yolu kesme tehditi taşıyor." uyarısında bulunuldu.

"1950'de yaşanan turizmdeki en büyük krizden çok daha büyük bir krizle karşı karşıyayız." ifadesine yer verilen açıklamada, 2020 yılı sonuna kadar sektörde 850 milyon ila 1 milyar 100 milyon turist, 910 milyar ila 1,2 trilyon dolarlık ekonomik ve 100 milyon ila 120 milyon arasında iş kaybı olabileceği bildirildi.

Temmuzdan itibaren yukarı yönlü hareket bekleniyor
Diğer yandan DTÖ Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili de açıklanan verilerle ilgili "Dünya, geçmişte örneği olmayan bir sağlık ve ekonomik krizle karşı karşıya. Turizm, sert bir darbe aldı ve ekonominin en fazla iş gücü istihdam eden sektörlerinden birinde milyonlarca iş risk altında." değerlendirmesinde bulundu.

DTÖ, Kovid-19'dan dolayı kapatılan ülke sınırlarının açılması ve seyahat sınırlamalarının kaldırılmaya başlanması halinde mayısta dibe vuracak turizmin temmuzdan itibaren tekrar yukarı yönlü harekete geçeceğini öngördü.

Raporda, DTÖ uzmanları, iç turizmin taleplerinin dış turizme oranla daha erken toparlanmasını beklediklerini ve 2021'de turizm sektörünün toparlanma sürecine girebileceğini kaydetti.

DTÖ, 2019'da dünyada turist sayısını 1,5 milyar olarak açıklamıştı.

eskisehir-doviz-fiyatlari-08-05-2020.jpg

Motorine indirim

Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak şekilde motorinin litre satış fiyatına 7 kuruş indirim yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruya göre, bu geceyarısından itibaren geçerli olmak üzere motorinin litre satış fiyatına 7 kuruş indirim yapıldı.
Fiyat indiriminin ardından motorinin litre satış fiyatı İstanbul'da ortalama 5,22 liradan 5,15 liraya, Ankara'da 5,30 liradan 5,23 liraya, İzmir'de ise 5,32 liradan 5,25 liraya gerileyecek.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösteriyor.

Türk Konseyi Ticaret Bakanları korona virüs önlemlerini görüştü

Türk Konseyi Ticaret Bakanları, korona virüsün küresel ekonomiler üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmeye yönelik önlemleri görüşmek üzere bir video-konferans toplantısı gerçekleştirdi.
Türk Konseyi Genel Sekreteri Bagdad Amreyev, Azerbaycan Ticaret Bakanı Mikayil Jabbarov, Kazakistan Ekonomi Bakanı Ruslan Dalenov ve Ticaret Bakanı Kairat Torebayev, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Sanzhar Mukanbetov, Özbekistan Başbakan Yardımcısı ve Yatırımlar ve Dış Ticaret Bakanı Sardor Umurzakov, Türkiye Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve gözlemci ülke Macaristan'ın Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijarto'nın katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.
Katılımcı bakanlar, korona virüsün neden olduğu ekonomik sıkıntılar ile iç ve dış ticarette yaşanan zorlukların giderilmesi için attıkları adımları ve aldıkları tedbirler hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Türk Konseyi'nden elde edilen bilgilere göre üye ve gözlemci ülkelerin ekonomi, ticaret ve gümrükten sorumlu bakanlıkları ve kurumlarının katılımıyla, Genel Sekreterlik koordinasyonunda ortak bir Eylem Planı oluşturulması hususunda mutabakat sağlandı.

Türk Konseyi devletleri arasında e-ticareti kolaylaştırmak için gerekli temelleri atmayı kararlaştırdı
Türk Konseyi üyesi devletler ve gözlemci üyeler, yeni dönemde dijital ekonomi ve e-ticaret konusunda işbirliklerini hızlandıracak ve bu konuda ortak bir sistem geliştirecek. Bu bağlamda, Türk Konseyi devletleri arasında e-ticareti kolaylaştırmak için gerekli temelleri atmayı kararlaştırdı.
Türk Konseyi Budapeşte Ofisi de üye devletler için Macaristan ve Avrupa'da özel yatırım geliştirme programı hazırlayacak ve ayrıca pandeminin olumsuz sosyo-ekonomik etkileri ile mücadelede gerekli görülen faaliyetlere katkıda bulunacak.
Ticaret bakanları toplantısının en önemli gündem maddelerinden birini de gıda güvenliği oluşturdu. Gıda güvenliğini sağlayacak önlemlerin geliştirilmesi, üye ve gözlemci devletler arasında zaruri ürünlere ilişkin ortak bir listesinin oluşturulması, ilaç ve tıbbi malzeme ile birlikte insani yardım da dahil olmak üzere temel tüketim mallarının gümrükten geçiş prosedürlerinin hızlandırılması ve ithal vergilerini düşürme mekanizmalarının geliştirilmesi toplantıda tartışıldı. Bu çerçevede üye ve gözlemci ülkeleri arasında bir “yeşil koridor” kurma ve insani malların, temel tüketim mallarının, ilaçların ve tıbbi ekipmanların teslimatını kolaylaştırmak için sınır geçiş noktalarında “yeşil şerit” kullanma olasılığı da gündeme geldi.
Yeşil bir koridor oluşturulması, temel mallar listesinin hazırlanması, uzaktan avans bildirim sistemleri ve çok araçlı taşımacılık gibi birbiriyle bağlantılı konularda eşgüdümü sağlamak üzere daha önce Ulaştırma Bakan Yardımcıları düzeyinde tesis edilen Ulaşım Koordinasyon Komitesi mekanizmasına ticaret ve gümrükten sorumlu kurum ve kuruluş temsilcilerinin de dahil edilmesi karara bağlandı. Bu tür ortak koordinasyon mekanizmasının bölgedeki ulaşım operasyonlarını daha etkili kılması bekleniyor.

Korona virüs pandemisi sonrası dönemde bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması da toplantıda tartışıldı
Bakanlar, yük taşımacılığının ülkeler arası hareketleri ve bununla ilgili sorunlar hakkında operasyonel veri alışverişi için bir algoritma oluşturulması ile sürdürülebilir ticari ilişkiler ve ulaşım hakkında görüşlerini paylaştı. Ayrıca korona virüs pandemisi sonrası dönemde bilgi ve tecrübe paylaşımı yapılması da toplantıda tartışıldı.
Ekonomik durumların erken toparlanması için gelecekte atılacak ortak adımları masaya yatıran Türk Konseyi Ekonomi ve Ticaret Bakanları, pandemi sonrası dönemde salgının yarattığı olumsuz sosyoekonomik etikleri en aza indirgeyecek ortak eylemler ve işbirliğini yönlendirecek fikirler üzerinde durdu. Bu bağlamda, Türk Konseyi çerçevesinde “Tedarik Zinciri Grubu”nun kurulması ve Sağlık İş Forumlarının düzenlenmesi gibi çeşitli konular gündeme geldi.
Bakanlar ayrıca Ortak Türk Yatırım Fonu'nun kuruluş sürecini hızlandırmak amacıyla gerekli adımların daha hızlı atılması ve Türk Odalar ve Borsalar Birliği'nin faaliyetlerinin yoğunlaştırılması konularını da değerlendirme fırsatı buldu.

Bakan Selçuk: '3. Faz sosyal yardım programımıza 6 milyonun üzerinde başvuru almış durumdayız'

Bakan Selçuk, “Türkiye genelinde Covid-19 kaynaklı ölümler içinde huzurevlerindeki vefatlarımız yüzde 4 oranında. Covid döneminde ülke genelinde 82 tane sosyal izolasyon kuruluşu oluşturduk. 3. Faz sosyal yardım programımıza 6 milyonun üzerinde başvuru almış durumdayız'' ifadelerini kullandı. 

Bakan Pakdemirli: '2 bin 153 personel alımıyla ilgili başvurular 15-22 Mayıs tarihleri arasında başlayacak'

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, video konferansla yapılan toplantıda 81 ildeki 922 Tarım ve Orman İlçe Müdürü ile bir araya geldi. Pandemi nedeniyle Ramazan'ın bu yıl buruk ve mahzun geçirildiğini dile getiren Pakdemirli, alınan tedbirler sayesinde Türkiye'nin salgınla mücadelede örnek gösterilen bir ülke olduğunu, bu süreçte tarım ve orman sektörünün de büyük bir gayret ve emek ortaya koyarak ülkenin dik duruşuna omuz verdiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte verilen desteklerle tarımsal üretimdeki artışın büyük bir ivme kazandığını belirten Pakdemirli, "Tarım orman sektörü olarak 2019 yılında GSYH'ye yüzde 6,4'lik bir katkı yaparak, ülke ekonomisine de güçlü bir destek sağladık. Bugün ülkemiz tarımsal gayri safi milli hasıla açısından Hollanda, İspanya, Fransa gibi tüm Avrupa ülkelerini geride bırakarak, 48 milyar dolarlık tarımsal hasıla ile Avrupa'da lider konumuna gelmiştir" diye konuştu.
Son 18 yılda yapılan yatırımlar ve verilen destekler ile Türkiye'nin güçlü bir tarım ve orman altyapısına kavuştuğunu anlatan Pakdemirli, bu dönemde sektöre 310 milyar lira destek verdiklerini, 565 baraj inşa ettiklerin, 6,6 milyon hektar araziyi sulamaya açtıklarını ve böylece tarımsal hasılayı 7,5 kat artışla 275 milyar liraya ulaştırdıklarını söyledi. Bakan Pakdemirli, geçen yıl 15 yıl aranın ardından "Ortak Akıl Buluşması" adıyla 3. Tarım Orman Şurası'nı topladıklarına ve Ocak ayında şurayla ilgili 38 eylem planını hayata geçirmek üzere kamuoyuyla paylaştıklarına dikkati çekti. Yine geçen yıl milli bir seferberliğe dönüşen "Geleceğe Nefes" kampanyasını Gines rekoruyla taçlandırdıklarını anımsatan Pakdemirli, "Şimdi de sağlık çalışanlarımız için 'Sağlık Kahramanları Hatıra Ormanı' kampanyasını başlattık. Bu çerçevede toplam 1 milyon 61 bin 635 fidanı 81 ilimizde toprakla buluşturacağız. Buradan herkesi sağlık çalışanlarımız için gelecegenefes.com sitesinden fidan sahiplenmeye ve geleceğe nefes olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Salgın nedeniyle tarım sektörünün sekteye uğramaması ve gıda arz güvenliğinde bir sıkıntı yaşanmaması için birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini anlatan Bakan Pakdemirli, kurdukları ürün masalarıyla 50'ye yakın ürünü yakından takip ettiklerini, aşı çalışmalarına dahil olduklarını, çiftçi borçlarıyla ilgili ertelemeye gittiklerini, çiğ sütte prim desteğini artırdıklarını, küçük aile işletmelerine hayvan başına 65 lira olmak üzere toplamda 100 milyon liralık yem desteği ödemesini başlattıklarını bildirdi. Hasattan önce hububat ve bakliyat alım fiyatlarını açıkladıklarını dile getiren Pakdemirli, çiftçilerin eğitim ve bilgi ihtiyacını karşılamak amacıyla uzaktan eğitim portalı olan Tarım Orman Akademisi'ni ve sözleşmeli tarımın yaygınlaştırılması ve pazarlama sorununun çözümü amacıyla da tüm tarafların bir araya getirildiği Dijital Tarım Pazarı'nı hayata geçirdiklerini söyledi. Bakanlık politikalarının sahada hakim olmasını ilçe müdürlerinin sağlayacağını dile getiren Pakdemirli, şöyle konuştu:

"Öncelikle sizlerden beklentim çiftçilerimizin her türlü sorununda yanlarında olmanız ve ilçenizde tarımsal hasılayı artırmaya yönelik çalışma yürütmeniz. Kırmızı et üretiminde, dünya ile rekabet edebilir konuma gelmeliyiz. Bu hedefe ulaşmak için küçükbaş yetiştiriciliğine önem veriyoruz. Yetiştiricilerin özellikle et ve sütte üretim maliyetlerini, açıklanan çiğ süt satış fiyatına uyulmasını ve spekülatif fiyat artışı yapan firmaları yakından takip edin. Hayvanların aşılama çalışmalarını hassasiyetle yapılmasını sağlayın. Her zaman dediğimiz 'üreticiyi koruyan, tüketiciyi de kollayan' politikamızın sahada hakim olmasını ancak ve ancak sizler sağlayacaksınız açık söyleyeyim ben, çiftçiye 'hayır' diyen bir müdür istemiyorum. Yetkili sizsiniz, söz sahibi sizsiniz, çözüm makamı sizsiniz. Sizi ehil görmüş, sizi müdür olarak atamışsak, siz de gerekeni yapın. Sorunları çözün, çözemiyorsanız il müdürünüze götürün. Onlar da çözmezse bize ulaştırın, biz her anlamda gerekeni yaparız."

"Sizler tarımın cephedeki komutanlarısınız"
Tarım ve orman sektörünün geleceği için teşkilat olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Pakdemirli, ilçe müdürlerine şu talimatlarda bulundu:
"Bir makam odalarınızdan çıkın. Sahada daha etkin olun. Bir gün tarlaya gidin, bir gün çiftliğe. Bir gün korucularımızla bir araya gelin, bir gün ormancılarımızla. Bir gün pazara gidin, bir gün markete. Nabız ölçün, analiz edin. Tavsiye edin, yönetin, yönlendirin. Zira bütün işi saha olan bir sektör, tamamen masadan yönetilemez. Sizlerden istediğim ikinci şey kaynakları daha akıllıca kullanmaya çalışın. Yani hem müdürlüklerinize aktardığımız bütçeleri, hem de yerelden sağlayabildiğimiz kaynakları tasarruflu fakat etkili kullanın. Üçüncüsü ise ürünü sermayeye dönüştürecek, vatandaşı ve yöreyi kalkındıracak her türlü girişimi destekleyin, teşvik edin, sonra da muhakkak ama muhakkak takip edin. Sizlerden dördüncü ricam katma değer üretin. Gördüğüm o ki ürünü ürüne dönüştürmede, katma değere çevirmede eksikliklerimiz var. Bu konuda biraz daha kafa yoracağız. Geleneksel tarımı, verimliliği artıran innovatif/yenilikçi tarım uygulamalarıyla geliştirmeliyiz. Sizlerden beşinci ricam kendinizi yetiştirmeye devam edin, çiftçinize rehber olun, personelinize rehber olun, ilçenizde adaletli, kararlı ve hakkaniyetli bir lider olun. Sizlerden son ricam lütfen sağlığınıza dikkat edin. Çünkü sizler bir milli güvenlik meselesi olan tarımın, milli savunma kadar önemli olan tarımın cephelerimizdeki komutanlarısınız. Bizim güçlü ülke olma idealimiz, dünyayı doyuran ülke olma mücadelemiz sizlerin üstün başarılarıyla, sizlerin yönetimiyle mümkün olacak. Bu bilinçte ve şevkte olduğunuzu biliyorum. Sizlerden daima güzel haberler, gurur verici hikayeler, müjdeler duymak istiyorum."

Personel alım başvuruları bu ay içinde olacak
Bakan Pakdemirli, daha önce açıkladıkları 2 bin 153 personel alımıyla ilgili başvuruları 15-22 Mayıs tarihleri arasında almaya başlayacaklarını bildirdi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi