Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD), Eskişehir’in de geçtiği bazı hat kesimlerinde ot mücadelesi kapsamında ilaçlama yapılacağını duyurdu.
11 Mart tarihinde başlayan uygulama 6 Nisan 2026 tarihine kadar sürecek olup; arasında Polatlı - Eskişehir - Bozüyük - Bilecik - Pamukova hattında gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında, gar, istasyon ve saydinglerde ilaçlama yapılacak.
TCDD, ilaçlamada kullanılan ürünlerin insan ve hayvan sağlığına zarar verebileceğini belirterek vatandaşları uyardı. İlaçlama yapılan hat kesimleri ve istasyon çevresinde, 15 gün boyunca sahaya yaklaşılmaması, hayvanların otlatılmaması, ot hasadı ve arıcılık faaliyetlerinin yapılmaması gerektiği vurgulandı.
Vatandaşlar, TCDD’nin paylaştığı ayrıntılı tarih ve güzergâh bilgilerini dikkate alarak önlem alabilecek.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
MHP İl Başkanı Candemir vedaya hazırlanıyor!
Tarkan Demir
CHP’den bir milletvekili istifa edebilir
Kerem Akyıl
Halkın yanında olan esnafa selam!
Kaan Özcan
Üreticiler zirai don ile karşı karşıya!
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy