DİSK’e bağlı Devrimci Emeklilerin Sendikası (Emekli-Sen) Eskişehir Şube yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliğini geliştirmek amacıyla ziyaret programı başlattı. Programın ilk durağı Yenikent İşletme Kooperatifi oldu.
Gerçekleştirilen ziyarette, iki sivil toplum kuruluşu arasındaki dayanışmanın geliştirilmesi ve özellikle emeklilerin yaşadığı sorunlara yönelik ortak çalışmalar yürütülmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretin amacı hakkında bilgi veren Emekli-Sen Şube Başkanı Hatice Kılıç, “Her iki sivil toplum örgütünün tanışması, dayanışma ve kaynaşması, özellikle emeklilerin sorunlarının düzeltilmesi konusunda birlikte hareket etmesi, bünyelerinde bulunan emeklilerin sendikamızla irtibat kurmaları konusunda desteklerini beklediğimiz ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk” dedi.
Kooperatif bünyesinde üye olan emeklilerin sorun ve taleplerinin de ele alındığını belirten Kılıç, emeklilerin yaşadığı problemlere çözüm bulmak için kooperatif tarafından çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.
Kılıç, emeklilerin sorunlarının yalnızca kooperatif bünyesindeki üyelerle sınırlı olmadığını belirterek, “Çözüm için çalıştıklarını, ancak emekli üyelerinin sorunlarının çözümünün ülkemizdeki diğer emeklilerin sorunlarından ayrı tutulamayacağını, kurtuluşun ve mücadelenin, hak aramanın, hakkını almanın ancak emeklilerin birlikte hareket etmesinden geçtiğini belirttik” diye konuştu.
DİSK Devrimci Emekliler Sendikası olarak emekli, dul ve yetimlerin yaşadığı sorunların ilgili hükümet ve yerel yönetimlere iletilmesinin de görevleri arasında olduğunu dile getiren Kılıç, bu konudaki çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.
Ziyaret, iki tarafın yürüttüğü çalışmalar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Asıl tehlike burada!
Tarkan Demir
SADECE KÜLLİYEYE ZİNCİR VURULMADI!
Kaan Özcan
Külliye’de olması gereken oluyor
Kerem Akyıl
Eskişehir'in 37 gizli tarifi: Bu lezzetleri biliyor musunuz?
Ümit Polatbaş
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu