Son dakika: HDP ve YSP’den 2. tur kararı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Son dakika: HDP ve YSP’den 2. tur kararı!
A
a

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkez Yürütme Kurulları (MYK) dün olağanüstü toplandı. HDP ve Yeşil Sol Parti, bugün yaptığı basın açıklamasında ise ikinci tur seçim kararını açıkladı.

Sütiş Eskişehir

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu deskeleme kararı alması ve iki ismin 7 maddelik bir protokol imzalamasının ardından gözler HDP ve YSP'ye çevrilmişti. Özdağ ve Kılıçdaroğlu arasında imzalanan protokoldeki bazı maddelerin Kürt seçimeni memnun etmediği yönündeki iddialar üzerine HDP ve YSP'nin açıklaması daha da önemli hale gelmişti. Değerlendirme toplantısı yapan HDP ve Yeşil Sol Parti, ikinci tur seçim kararını açıkladı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yaptığı açıklamada, "HDP ve YSP olarak sadece ve sadece halkın eşitlik, adalet ve özgürlük mücadelesine kefiliz" dedi. Buldan, "Sandığa gideceğiz ve tek adam rejimini değiştireceğiz. Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek; onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir." ifadelerini kullandı.

Mithat Sancar ise açıklamasında, "Birinci turda sandığa gitmeyen yurttaşlarımıza da çağrımızdır; sandığa gidelim, sandıkları koruyalım, irademizle bu Saray rejimini değiştirelim. İrademize de sandıklarda sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi