Schengen vize ücretlerine zam geldi? Yeni Schengen ücretleri ne oldu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Schengen vize ücretlerine zam geldi? Yeni Schengen ücretleri ne oldu?
A
a

Schengen vizesi yenileme ücretleri AB Komisyonu tarafından %12 oranında artırıldı. İşte hem yetişkinler hem de çocuklar için yeni ücretler...

Sütiş Eskişehir

Schengen vizesi yenileme ücretleri AB Komisyonu tarafından %12 oranında artırıldı. Bu artış sonucunda yenileme ücreti yetişkinler için 90 avroya, 6-12 yaş arası çocuklar için ise 45 avroya çıkarıldı. Yeni tarife 11 Haziran'dan itibaren geçerli olacak. Bu gelişme, Avrupa tatili planlayanları elbette hayal kırıklığına uğratacaktır.

Avrupa Komisyonu Schengen vizesi yenileme ücretlerini %12 oranında artırdı. Slovenya Dışişleri Bakanlığı, AB Komisyonu'nun vize ücretini 90 avroya çıkardığını duyurdu. 6-12 yaş arası çocuklar için 40 euro olan vize ücreti 45 euroya çıkarıldı.Üstelik AB, üye ülkelerden sınır dışı edilen kişilerin 'ülkelerine geri gönderilmesini' kabul etme konusunda yetersiz işbirliği gösteren ülkeler için vize ücretini 135/180 avroya çıkardı.

Yeni ücretler ne zaman geçerli olacak?

Yeni tarife 11 Haziran'da yürürlüğe girecek. Ancak 2 Şubat'ta vize ücretlerine zam yapılacağını açıklayan Avrupa Komisyonu henüz resmi bir açıklama yapmadı ancak kararın hafta sonu açıklanması bekleniyor.

Schengen vizesi nedir?

Avrupa Birliği üyesi ülkelere ve Schengen Bölgesine seyahat etmek isteyenler için Schengen vizesi gerekmektedir. Bu vize gidilecek ülkelerde serbest dolaşıma olanak sağlar. Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi popüler destinasyonları kapsayan bu vize, birçok kişi için Avrupa macerasına atılan ilk adımdır.

Schengen vizesi nasıl alınır?

Schengen vizesi almak için planladığınız seyahat tarihlerine uygun bir konsolosluğa başvurmanız gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortası, rezervasyonlar ve mali durum belgeleri gibi önemli belgelerin kaybolması arasında, seyahat sürecinizi oldukça zahmetli hale getirebilirsiniz. Ancak konsoloslukların resmi web sitelerini ziyaret ederek, detaylı bilgi alabilir ve başvuru sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Bu web siteleri, seyahat ettiğiniz ülke hakkında güncel ve doğru bilgiler sunar ve ayrıca gerekli bilgileri size açıklayarak, seyahat hazırlıklarınızı daha da bulabilirsiniz. Doğru belgeleri elinizde olduğunda, seyahat etmek daha da keyifli hale gelir.

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi