Ortadoğu'nun En Güçlü Orduları 2024: Türkiye'nin Sıralaması Nedir? 

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ortadoğu'nun En Güçlü Orduları 2024: Türkiye'nin Sıralaması Nedir? 
A
a

2024 yılı askeri güç sıralamasının yayımlanmasıyla birlikte Ortadoğu'nun en güçlü orduları açıklandı. Peki, Ortadoğu'nun en güçlü orduları hangileri oldu? Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? İşte 2024 yılı itibarıyla en güçlü 15 Ortadoğu ülkesi...

Sütiş Eskişehir
ABD merkezli Global Firepower şirketi tarafından gerçekleştirilen bu araştırma, Ortadoğu ülkelerinin "Güç Endeksi" (PwrIndx) puanlarının belirlenmesinde şirket içi formülde yer alan 60'tan fazla faktörü göz önünde bulundurmuştur. Bu faktörler arasında ülkelerin teknolojik seviyeleri, gelirleri, askeri birlik miktarları, mali durumları, lojistik kapasiteleri, hareket kabiliyetleri ve coğrafi konumları gibi çeşitli bireysel unsurlar yer alıyor. Türkiye'nin de 2024 yılı itibarıyla Ortadoğu'daki güç sıralaması bu araştırma sonucunda açıklandı. Peki, Ortadoğu'nun en güçlü orduları hangileri? Türkiye kaçıncı sırada? İşte 2024 yılı itibarıyla en güçlü 15 Ortadoğu ülkesi:

Ortadoğu'nun En Güçlü 15 Ordusu

2024 yılı itibarıyla Ortadoğu'nun en güçlü 15 ordusunun listesi güncellenmiştir. ABD merkezli Global Firepower tarafından yapılan araştırma sonucunda Ortadoğu'daki güç sıralaması belirlenmiş ve Türkiye'nin 2024 yılı coğrafi ve askeri güç konumu açıklandı.

İşte o araştırmanın sonuçlarına göre Türkiye'nin listedeki yeri ve askeri gücü:

15. Lübnan  
14. Bahreyn  
13. Yemen  
12. Ürdün  
11. Umman  
10. Kuveyt  
9. Katar  
8. Suriye  
7. Birleşik Arap Emirlikleri  
6. Irak  
5. Suudi Arabistan  
4. İsrail  
3. Mısır  
2. İran  
1. Türkiye  

ABD merkezli Global Firepower Ajansı tarafından yapılan bu araştırmaya göre, Türkiye 2024 yılında da Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi konumunu sürdürmektedir.
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi