Kılıçdaroğlu Eskişehir'den seslendi: Haramilerin düzenini değiştireceğiz!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu Eskişehir'den seslendi: Haramilerin düzenini değiştireceğiz!
A
a

Eskişehir’de binlerce vatandaşa seslenen CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Artık Türkiye’nin kaderini de değiştireceğiz. Türkiye’yi barıştıracağız. Kucaklaşacağız hep beraber. Hiçbir çocuğun aç girmediği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Eskişehir Sıhhiye Meydanı’nda binlerce vatandaşa seslendi. Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Mansur Yavaş da eşlik etti. Kılıçdaroğlu sahneye çıkmadan önce alanı dolduran binlerce vatandaş, ellerindeki dövizlerle taleplerini alana taşıdı. 7’den 70’e her yaştan Eskişehirlinin olduğu alanda sık sık “Halkın umudu Kılıçdaroğlu” sloganları atıldı. Eskişehir’de binlerce vatandaşa seslenen CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu düzeni değiştireceğiz. Bu düzen haramilerin düzenidir. Biz halkın düzenini inşa etmek istiyoruz. İnsanca bir düzeni inşa etmek istiyoruz” dedi.
 

MİLLET İTTİFAKI İL BAŞKANLARI TAM KADRO KATILDI

Kılıçdaroğlu ve Yavaş’ın birlikte düzenlediği mitinge Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Millet İttifakı’nın 6 il başkanı ile CHP ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Adayları katıldı.


TARİH SİZİN COŞKUNUZU YAZACAK

Mitingin açılış konuşmasını yapan Başkan Büyükerşen, “Sevgili hemşerilerim hocanız olarak sizden bir yemin daha istiyorum. Silmece sandıklara Cumhurbaşkanı seçiminde Eskişehirlilerin oyları Kılıçdaroğlu’na atılacak. Söz mü? Sizin sahibi olduğunuz bu bayraklar ve bu topraklar sizin demokrasi aşkınıza, sizin özgürlüklerin bir arada bir güneş gibi parlayacağı seçim sandıklarından fışkıracağına ümit ediyorum. Şimdiden hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir hudutlarında en büyük vatansever gençleri sizsiniz. Haksızlık yapmak istemiyorum ama sizin vatan millet sevginiz, demokrasi sevginiz, bayrak sevginiz, özgürlük aşkınız pek çok kimseye gururla Eskişehir’den bahsetme fırsatını veriyor. Eskişehir köylüsüyle, kentlisiyle, tarımıyla, ticaretiyle, sanayisiyle ve üniversiteleriyle bütün dünyaya örnek bir modeli ortaya koyan bir şehrin fertleri olarak sizlerle ne kadar gurur duysam azdır. Ben hepinizin Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni parlamenter sistemini özlemle seçim gününü bekleyen Eskişehirliler olduğuna inanıyorum ve biliyorum. Demokrasinin en modernini, demokrasinin en güzelini, demokrasinin insana yaraşan en önemli şeklini sizler vereceksiniz. Bunun başlangıcı Cumhurbaşkanı seçiminde hepinizin çok sevdiği, benim kendisine sizlerden bahsettikçe gözleri yaşaran genel başkanımıza oylarınızı attığınız gün, o akşam yapılacak coşkuları da bu meydan da bugün ki gibi kutlayacağınıza eminim. Nasıl örnek bir şehir yarattıysak hep beraber sadece Türkiye’ye değil bütün dünyanın demokrasi bekleyen, adalet bekleyen, hak, hukuk bekleyen bütün insanlarına örnek olacaksınız. Tarih sizi ve bugün ki coşkunuzu yazacak” diye konuştu.

“AVRUPA KENTİ HALİNE GETİRDİ”

Yılmaz Büyükerşen’e çalışmaları için teşekkür eden Mansur Yavaş, “14 Mayıstan sonra biz sizlerle gurur duyacağız. Mitinglere gidiyoruz konuşuyoruz ama en zor konuşmalarımızdan bir tanesi burada olacak. Çünkü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız bizim ustamız. Biz 1999 yılında tesadüf seçildikten 15 gün sonra Antalya’da bir toplantıda yan yana geldik. Hocam şunu söylüyordu: “İş başına geldik bir kontrol ettik. Mezarlıkları dahi ipotek yapmışlar. Nasıl kredi bulup nasıl işler yapacağız bilemiyorum” demişti. İşte o hocam, 25 yıl sonra Eskişehir’i o şartlardan alıp bugün bir Avrupa kenti haline getirdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


“5 MİLYAR LİRA ESKİ DÖNEMİN BORCUNU ÖDEDİK”

“5 milyar lira eski dönemin borcunu ödedik” diyen Yavaş, “Ben Beypazarı’nda 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Orada yaptığımız çalışmalardan dolayı Ankara’da aday gösterildim ve 3’üncü dönemimizde Ankara halkını ikna edebildik. Çünkü Ankara’da belediyecilik adına yapılan, Ankara halkının parasını kendi parası olsa harcamaz ama rahat bir şekilde çılgın projelere harcayan bir yönetim vardı. Bunu da halka anlatmamız son derece zor oluyordu. Daha sonra 2019 yılında aday olduğumda başladılar konuşmaya. Bunlar üç koyunu güdemezler. Bunlar yapamazlar. Bunlar beceremezler. Belediyecilikten ne anlarlar. Beypazarı küçücük bir yer, kocaman Ankara’yı nasıl yönetecek gibi hep kibir, küçümseyici davranışlara başladılar. Seçim sonuna doğru anketlerin durumunu görünce aynen bugün yaptıkları gibi iftiralara başladılar. O yönetilemez denen Ankara’yı o kadar borçla devraldık ve 4 yıl içerisinde eskiye ait faizli ve müteahhitlere apar topar kaçırılan paralardan tam 5 milyar lira eski dönemin borcunu ödedik” dedi.
“ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN ALACAĞIMIZ VAR”
Yavaş, “Artı bizden önceki yönetim metroyu yapamamış. Ulaştırma Bakanlığı’na devretmiş. Ulaştırma Bakanlığı da Çayyolu metrosunu bitirmiş. Benden önceki dönemde belediye devretmiş. Demişler ki, siz bilet gelirlerinizin yüzde 15’ini bize ödemek suretiyle borcunuzu ödeyin. 30-40 yıl sürüyor. Fakat 8 nisanda görevi devraldık. Bir kararname ile bundan sonra metro alacaklarımız için yüzde 5’ini keseceğiz dediler. İki rakam arasındaki fark; eğer kural değişmeseydi ya da biz seçilmeseydik değiştirmeyeceklerdi. 80-90 milyon lira bugüne kadar ödemiş olacaktık. Fakat bu şekilde bir düzenleme sonucu kesilen para 1.7 milyar. Eski parayla 1 katrilyon 700 milyar lira. Buna rağmen 5 milyar lira borcu ödedik. 1 milyar lira da Çevre Bakanlığı’ndan alacağımız var” diye konuştu.

“SEÇİME GİRMEK SERBEST AMA KAZANMAK YASAK”

“İngiltere’de dünya başkent belediyeleri belediye başkanı seçildim” diyen Yavaş, “Büyükşehir belediyeleri içinde kredi biletişi en yüksek belediye Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak ilan edildi. Pandemi dönemindeki çalışmalar, şeffaf uygulamalar nedeniyle de geçen yıl İngiltere’de dünya başkent belediyeleri belediye başkanı seçildim. Bunu kendimi övmek için söylemiyorum. Buna ihtiyacımız yok. Şimdi de yönetemez diyorlar ya. Bunlar gelirse hiçbir şey yapamaz diyorlar ya halbuki bunları söylerken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri, efsane çalışmaları hep görmezden geldiler. En güzel örneğimiz aslında bizim Eskişehir’dir. Dolayısıyla seçildikten sonra 11 büyükşehir belediyesi de bu engellemelere rağmen çalışmaya başladı. İstanbul’da otobüs alımı için krediler imzalanmıyor, İzmir’inki imzalanmıyor, Mersin’inki imzalanmıyor. Belediye başkanı mı cezalandırılıyor sizce? Hayır, halk cezalandırılıyor. O zaman seçimi niye yapıyoruz? Bunların mantığı şu: Seçime girmek serbest. Ama kazanmak yasak. Böyle bir mantıkları var” şeklinde konuştu.


“TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

“Eskişehir ile herkes gurur duyuyor. Biz de Eskişehir ile gurur duyuyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü Bursa ile Ankara arasında Eskişehir’i çöldeki bir vaha gibi farklı bir yere oturtan çok güzel bir belediye başkanınız var. Yılmaz Hocamız var. Hepinizin huzurunda Yılmaz Hoca’ya gerçekten yürekten teşekkür ederim. Olağanüstü çabası var. Artık insanlar turist olarak Bursa’ya değil Eskişehir’e geliyorlar. Bursalılar da gezmek için, nefes almak için Eskişehir’e geliyorlar. Bursa’nın kaderini de değiştireceğiz. Hiç kimse endişe etmesin. Artık Türkiye’nin kaderini de değiştireceğiz. Türkiye’yi barıştıracağız. Kucaklaşacağız hep beraber. Hiçbir çocuğun aç girmediği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Herkesin aşının, herkesin işinin olduğu, herkesin akşam huzur içinde evine gittiği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Umutsuzluğu bu topraklarda bitireceğiz. Göreceksiniz bunları söylediğim zaman diyorlar ki, parayı nerenden bulacaksın, nasıl yapacaksın. Onlara açık ve net söyledim. Eskişehir’de sizin huzurunuzda da söyleyeyim sen beşli çetelere para bulurken para var ama vatandaşa gelince para yok. Bay Kemal ne diyor? Ne dersen de ne söylersen söyle onlardan o paraların tamamını son kuruşuna kadar alacağım ve millete vereceğim. Hiç kimse endişe etmesin” ifadelerini kullandı.

“DÜNYA SİYASET TARİHİ BUNU YAZACAK”

Gençlere seslenen ve sandığa gitmeleri noktasında çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Rakamı çıkardım. 44 bin 648 genç Eskişehir’de ilk kez sandığa gidecek. Nasıl dersimize iyi çalışıyoruz değil mi? Şimdi 44 bin 648 gence sesleniyorum ve onların şahsında Türkiye’de ilk kez sandığa gidip oy kullanacak olan gençlerimize sesleniyorum. Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan sizlersiniz. Türkiye’ye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz. Sandığa gidin. Oyunuzu kullanın. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirin ve dünya siyaset tarihine önemli bir not bırakın. Diyecek ki bütün dünya, Türkiye’de ilk kez oy kullanacak kişiler, gençler sandığa gittiler otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştirdiler. Dünya siyaset tarihi bunu yazacak. Mustafa Kemal’in ilkelerine ve Mustafa Kemal’in ideallerine inanan her gencin sandığa gidip demokrasiden yana, insan haklarından yana oy kullanmasını istiyorum. Demokrasiyi beraber getireceğiz” dedi.

“BİRİNCİ TURDA BU İŞİ BİTİRMEK ZORUNDAYIZ”

Cumhurbaşkanı olduğunda hiçbir gencin kendisini eleştirdiği için göz altına alınmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eleştiriye siyasetçinin saygı duyması lazım. Birisi eleştirdiğinde normalde bir siyasetçi ona bakar, acaba haklı mıdır değil midir? Ama beni nasıl eleştirirsin diye sabahın köründe kapıyı kırıp birileri içeri gidip gencecik evlatlarımızı gözaltına alıyorlarsa buna izin vermeyeceğiz. Gençler size bir sözüm daha var. Göreceksiniz beni rahatlıkla eleştireceksiniz. Hiç kimse size bir şey diyemeyecek. Gerçek anlamda demokrasi olacak. Göreceksiniz. Biz birinci turda bu işi bitirmek zorundayız. Yani beraber. Onun için güzel bir sloganımız var. Birleşe birleşe kazanacağız. Ve Türkiye’de yeni bir tarihi yazacağız. Buna inanmanızı isterim” diye konuştu.

“HALKIN DÜZENİNİ İNŞA ETMEK İSTİYORUZ”

Kılıçdaroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Gençler düzeni değiştirmek istiyorsanız, iş bulmak istiyorsanız, kısa süre içinde arabam olsun diyorsanız, belli bir süre çalıştıktan sonra benim de evim olsun diyorsanız bu düzeni değiştireceğiz. Bu düzen haramilerin düzenidir. Biz halkın düzenini inşa etmek istiyoruz. İnsanca bir düzeni inşa etmek istiyoruz. Sayın Ecevit’in bir sözü var. “Ne ezen ne ezilen. İnsanca hakça bir düzen” derdi. Gençler belki bilmez ama açık ve net ifade edeyim: Ne ezen ne ezilen. İnsanca hak bir düzen için bu harami düzenini kuranları yollamamız emekli etmemiz lazım beraber.”

BOZKURTLARIN OYLARI SANA” DİYE BAĞIRDI

 
Konuşmaların ardından Millet İttifakı üyeleri, belediye başkanları sahneye çıkarak kitleyi selamladı ve fotoğraf çekildi. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nun otobüsünün önüne geçen bir vatandaş bozkurt işareti yaparak, “Bozkurtların oyları sana” diye bağırdı. MELTEM KARAKAŞ
 
 
 
 
Kaynak : MELTEM KARAKAŞ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recai 26 Nisan 2023 12:38

Avrupa şehri Eskişehir de trafik felç en pahalı ulaşım en kötü altyapı çevre yolu etrafı bile istimlak edilmeyip peşmurde bir şekilde.imar serbest evler üstüste

0 0 Cevap Yaz
Oya 25 Nisan 2023 20:30

Eskişehirin düzenimi değişecek?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi