Avrupa Ralli Kupası’nda (ERT) Türkiye’yi temsil eden Evren Olcay – Yenal Kaya ekibi, sezonun Polonya ayağı Rally Rzeszów’u genel klasmanda 15’inci, RC4 klasmanında ise 6’ncı sırada tamamladı. Ekip, elde ettiği puanlarla şampiyonluk mücadelesindeki iddiasını sürdürdü.
Opel Corsa Rally4 ile mücadele eden Olcay – Kaya ikilisi, yüksek sürat ve teknik etaplarıyla öne çıkan Rally Rzeszów’da hafta sonu boyunca istikrarlı bir performans ortaya koydu.
Avrupa’nın farklı ülkelerinden güçlü ekiplerin katıldığı yarışta Türkiye’yi temsil eden ekip, Polonya etaplarında Türk bayrağını dalgalandırmanın gururunu yaşadı. Sezon boyunca Avrupa’nın farklı ülkelerinde Türkiye adına mücadele eden Olcay – Kaya, sportif hedeflerinin yanı sıra ülkeyi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etme hedefini de sürdürüyor.
ERT’yi hedef yarış programıyla takip eden Evren Olcay – Yenal Kaya, Rally Rzeszów’da elde ettiği sonuçla şampiyona açısından önemli puanları hanesine yazdırdı.
Sezonun ilk bölümünde Český Krumlov ve Zagreb’de elde edilen sonuçların ardından Polonya’da kazanılan puanlarla birlikte ekip, ERT’de şampiyonluk mücadelesindeki iddiasını korudu.
Sezonun kalan bölümünde Bulgaristan, Nova Gorica ve Lausitz rallileri bulunuyor. Olcay – Kaya ekibi, bu üç yarıştan mümkün olan en yüksek puanları alarak şampiyonluk mücadelesini son yarışa kadar sürdürmeyi hedefliyor.
Yarışın ardından değerlendirmelerde bulunan Evren Olcay, Rally Rzeszów’un sezonun en zorlu yarışlarından biri olduğunu belirterek, etapların hızlı ve teknik yapısına dikkat çekti.
Olcay, özellikle bölgeyi iyi tanıyan yerel yarışçıların etaplara hakimiyetinin önemli bir avantaj sağladığını ifade ederek, “Bizim açımızdan bu hafta sonunun en önemli hedeflerinden biri şampiyona için ihtiyacımız olan puanları almaktı. Yarışı genel klasmanda 15’inci, RC4’te 6’ncı tamamladık ve hedeflediğimiz önemli puanlarla Polonya’dan dönüyoruz” dedi.
Şampiyonada üç yarışın kaldığını belirten Olcay, şampiyonluk şanslarının devam ettiğini vurgulayarak, “Bulgaristan, Nova Gorica ve Lausitz’de performansımızı daha da yukarı taşıyarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Avrupa Ralli Kupası’nda mücadelesine devam edecek olan Evren Olcay – Yenal Kaya ekibi, sezonun bir sonraki yarışında 4-6 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’da start alacak.
Polonya’dan şampiyona açısından kritik puanlarla ayrılan ekip, sezonun kalan üç yarışına ERT şampiyonluğu hedefini koruyarak hazırlanacak.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Duyarsız olmayalım!
Kaan Özcan
Kimse parti üyelerini ezemez
Kerem Akyıl
Cumhur İttifakı Eskişehir’i kazanmak için CHP’den umutlu!
Tarkan Demir
Eskişehir yeni eserler kazandı!
Seval Erci
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy