Eskişehir Ticaret Müdürlüğü’nden firmalara para cezası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Ticaret Müdürlüğü’nden firmalara para cezası
A
a

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, son bir haftada gerçekleştirdiği denetimlerde birçok firmada aykırılık tespit ederek para cezası kesti

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin son 1 hafta içerisinde gerçekleştirdiği denetimlerde tespit edilen aykırılıklar için toplam 91 bin 379 TL idari para cezası uygulandı.

Eskişehir Valiliği’nin paylaştığı bilgiye göre, Ticaret İl Müdürlüğü denetim personellerinin il merkezinde ve ilçelerinde çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede, 13.03.2026-19.03.2026 tarihleri arasında denetim yapıldı. Fiyat etiketi, kasa-raf uyuşmazlığı ve benzeri maddelerle ilgili olan 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde, 60 firmada 2 bin 520 ürün denetlendi. Ekipler tarafından tespit edilen aykırılıklar için toplam 91 bin 379 TL idari para cezası uygulandı. Haksız fiyat artışıyla ilgili ise 12 firmada 60 ürün kontrol edilirken, tutulan raporlar Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderildi.
Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi