yandex

Eskişehir'de el emeği örgü ürünler vatandaşlardan ilgi görüyor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de el emeği örgü ürünler vatandaşlardan ilgi görüyor
A
a

El emeği ürünlerini stantta vatandaşların beğenisine sunan Ayşe Dönmez, bebek kıyafetlerinden bandanalara kadar pek çok ürün hazırlıyor. Üç yıldır satış yaparak ev ekonomisine katkı sağlayan Dönmez'in örgüleri ilgi görüyor.

 

Eskişehir'de yaşayan 56 yaşındaki Ayşe Dönmez, el emeği örgü ürünleriyle hem aile ekonomisine katkıda bulunuyor hem de yıllardır sürdürdüğü hobisini kazanca dönüştürüyor. Bebek patikleri, hırkalar, yelekler ve bandanalar ören Dönmez, ürünlerini kendilerine tahsis edilen stantta vatandaşların beğenisine sunuyor.

Üç yıldır stantta satış yapıyor

Örgü örmeye daha önceden de ilgi duyduğunu belirten Ayşe Dönmez, son üç yıldır ürünlerini stantta satışa çıkardığını söyledi. Kendilerine sağlanan alanda el emeği ürünlerini sergilediklerini anlatan Dönmez, satışlardan elde ettiği gelirin kendisine kaldığını ifade etti.

Dönmez, yaptığı ürünleri şu sözlerle anlattı:

"3 yıldır ilgi alanıma girdi. Sağ olsunlar bize burada yer verdiler. Satış yapıyoruz, sattıklarımız kendimize. 3 yıldır değil, daha önceden de örüyorduk ama 3 yıldır ben buraya çıkıyorum. Bebek patiği, bebek hırkası, bebek yelekleri, bandanalar örüyorum. Vatandaşlar patiklerimizden, yeleklerimizden, hırkalarımızdan, hepsinden alıyorlar"

Bir yeleği iki günde tamamlıyor

El emeği ürünlerin hazırlanmasının zaman aldığını belirten Dönmez, bir yeleği yaklaşık iki günde, bir hırkayı ise iki ya da üç günde tamamladığını söyledi. Ürünlerin fiyatlarının başlangıç seviyesinden daha kapsamlı parçalara göre değiştiğini aktaran Dönmez, bitirmeye çalıştığı yeni hırkayı da satışa sunacağını belirtti.

Ürünlerinin yapım süresi ve fiyatları hakkında bilgi veren Dönmez, "Bir yelek bile iki günde bitiyor, hırka iki üç günde bitiyor. Fiyatlarımız 300 liradan başlıyor. Hırkalarımız 650-700 lira. Şimdi bir tane bitirmeye çalışıyorum, bu da 700 lira olacak bitirirsem. Bunu da sergiye koyacağım." dedi

Kaynak : İHA
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...