Eskişehir'de yaşayan 56 yaşındaki Ayşe Dönmez, el emeği örgü ürünleriyle hem aile ekonomisine katkıda bulunuyor hem de yıllardır sürdürdüğü hobisini kazanca dönüştürüyor. Bebek patikleri, hırkalar, yelekler ve bandanalar ören Dönmez, ürünlerini kendilerine tahsis edilen stantta vatandaşların beğenisine sunuyor.
Örgü örmeye daha önceden de ilgi duyduğunu belirten Ayşe Dönmez, son üç yıldır ürünlerini stantta satışa çıkardığını söyledi. Kendilerine sağlanan alanda el emeği ürünlerini sergilediklerini anlatan Dönmez, satışlardan elde ettiği gelirin kendisine kaldığını ifade etti.
Dönmez, yaptığı ürünleri şu sözlerle anlattı:
"3 yıldır ilgi alanıma girdi. Sağ olsunlar bize burada yer verdiler. Satış yapıyoruz, sattıklarımız kendimize. 3 yıldır değil, daha önceden de örüyorduk ama 3 yıldır ben buraya çıkıyorum. Bebek patiği, bebek hırkası, bebek yelekleri, bandanalar örüyorum. Vatandaşlar patiklerimizden, yeleklerimizden, hırkalarımızdan, hepsinden alıyorlar"
El emeği ürünlerin hazırlanmasının zaman aldığını belirten Dönmez, bir yeleği yaklaşık iki günde, bir hırkayı ise iki ya da üç günde tamamladığını söyledi. Ürünlerin fiyatlarının başlangıç seviyesinden daha kapsamlı parçalara göre değiştiğini aktaran Dönmez, bitirmeye çalıştığı yeni hırkayı da satışa sunacağını belirtti.
Ürünlerinin yapım süresi ve fiyatları hakkında bilgi veren Dönmez, "Bir yelek bile iki günde bitiyor, hırka iki üç günde bitiyor. Fiyatlarımız 300 liradan başlıyor. Hırkalarımız 650-700 lira. Şimdi bir tane bitirmeye çalışıyorum, bu da 700 lira olacak bitirirsem. Bunu da sergiye koyacağım." dedi
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’deki riskli alanlar belirlenmeli!
Kaan Özcan
MOTİVASYON ANLAMINDA DEĞERLİYDİ
Ahmet D. Canoruç
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu