CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da düzenlenen Yerel Yönetimler Güneydoğu Anadolu Çalıştayı'nda açıklamalarda bulundu. Seçilmiş belediye başkanları yerine 'kayyum' atanması uygulamasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarına seslenerek, "Milletin seçtiği belediye başkanı yerine kayyum atarsanız, siyasi meşruiyete gölge düşürür" dedi.
Urfa'nın tarihi anlamda görkemli bir şehir olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğitim tam bir felaket. 60-70 kişilik sınıflarda bir öğretmen öğrenciyle nasıl ilişki kuracak? Derslik için de söz veriyoruz. Büyülşehir belediye başkanlığını bize vereceksiniz, 5 bin derslik kuracağız. Eğer Şanlıurfalı kardeşim çocuğunun iyi bir eğitim almasını istiyorsa, en az 100 kreşin Urfa'da olmasını istiyorsa CHP'nin adayına oy verecek, beraber takip edeceğiz." açıklamasında bulundu.
"Eskişehir bir çöl gibiydi..."
CHP'nin yerel yönetimlerde yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, Eskişehir örneği vererek, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:“Eskişehir hafta sonu turist kaynıyor. Eskişehir bir çöl gibiydi, vahaya döndü. Kim yaptı? CHP. Şanlıurfa’da çok daha fazla şey var ama vizyon lazım. Zenginleşmek için siyaseti kullanırsanız toplum yoksul kalır. Şanlıurfa bir Kudüs, bir İstanbul olabilir."
Yol yapıp çöp toplamanın belediyecilik olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Belediyecilik bir beldeyi ileri taşımaktır, onların kafası basmaz bu işe"dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Kazım Kurt’tan Ankara toplantısının şifreleri!
Tarkan Demir
Ünlüce’den Ankara’da tarihi konuşma
Kerem Akyıl
Aman protokol üyeleri ıslanmasın!
Kaan Özcan
Çocuklar için mücadele edelim
Seval Erci
Nerede yanlış yaptık?
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
