Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği'nden önemli proje

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği'nden önemli proje
A
a

Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği,  Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin anılacağı 750. Şeb-i Arus Törenleri öncesi Eskişehir Valiliğine proje başvurusu yaptı.

Sütiş Eskişehir
Vuslatının 750. yıl dönümü olan 2023 yılı “Mevlâna Yılı” olarak kutlanacak ve yıl boyunca yurt içinde ve dışında etkinlikler düzenlenecek. Kentte etkinlikler düzenlemeye başlayan Eskişehir Mevlevihanesi Kültür Derneği, yurtdışından gelen sufilere şehri tanıttı, fotoğraf yarışması gerçekleştirdi, ücretsiz ney dersi, söyleşiler ve Kurşunlu Kütüphanesi’nde “Çocuklara Mesnevi’den Hikayeler” programı tertipledi.
Eskişehir  Mevlevihanesi Kültür Derneği'nin bu kapsamda Valiliğe sunduğu projede, Eskişehir  Mevlevihanesi tarihçesinin kitap basımı, belgesel filminin yapımı, Eskişehir Mevlevihanesi Semahanesi eklerinin inşa edilerek semahaneye tarihsel işlevinin geri kazandırılması, eylül ayında “Hz. Mevlâna Seminerinin” düzenlenmesi, konserler, okullarla işbirliği, el sanatları sergileri, yerel şenlikler, atölye etkinlikleri, Hz. Mevlana'yı 750. Şeb-i Arus Törenlerinde (17 Aralık 2023) aslına uygun bir şekilde Eskişehir’de anmak gibi konular yer aldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi