Eskişehir'in simgesi alarm veriyor!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'in simgesi alarm veriyor!
A
a

Lületaşı esnafının da bağlı olduğu Saatçiler Odası’nın Başkanı Sema Ersoy, eskisi kadar lületaşı çıkarılmadığını, bu nedenle lületaşı fiyatlarının büyük oranda arttığını söyledi.

Sütiş Eskişehir
Saatçiler Odası Başkanı Sema Ersoy, lületaşı piyasasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. maliyetlerin arttığına dikkat çeken Ersoy, “Hediyelik eşya keyfi bir ihtiyaç, insanlar düşünerek alıyorlar. Bu durumlardan etkilendik. Kar marjımız düştü, alım gücü de düştü. İnsanlar 2 yüzük almak yerine bir yüzük alıyor. İnsanlar doğal ihtiyaç yöneliyor” dedi.
Eskişehir'in simgesi alarm veriyor! 25.04.2023
Tarihi Odunpazarı Bölgesi esnaflarının taleplerine de değinen Ersoy, Tarihi bölgede yeteri kadar ATM’nin olmadığını ATM sorunun çözülmesi gerektiğini savundu. Ham lületaşının fiyatının arttığını kaydeden Aktaş, yumruk kadar lületaşının fiyatının 800 liraya kadar ulaştığını belirtti. Aktaş, “Pipo yapmak için kullandığımız lületaşının 1-2 yıl önce yumruk büyüklüğündeki ham hali 250 lira civarındaydı. Eskisi kadar lületaşı çıkarılmıyor. Benim dedem vagonlarla getirildiğini anlatırdı. Şimdi ise yarım çuvalı günlerce kazmanın sonucu anca bulunuyor. Lületaşı bulmakta zorlanıyoruz, şu anda lületaşı çok azaldı. Azaldığı için de fiyatı arttı” dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi