Eskişehir'deki o cinayet davasında "Silah kendiliğinden ateş aldı"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki o cinayet davasında "Silah kendiliğinden ateş aldı"
A
a

Eskişehir’de 26 yaşındaki gencin cadde ortasında silahla vurularak öldürülmesiyle ilgili görülen davada 4 sanık mahkemedeki ilk savunmalarını yaptı.

Sütiş Eskişehir

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk celsesinde Temelli’nin tutuklu yargılanan katil zanlısı Sercan İpek ve olayla ilgili tutuklu sanık Önder Ş. duruşma salonunda hazır edildi. Duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Olgun Y, Yasin Y. ile maktulün yakınları katıldı.

“Silah kendiliğinden ateş aldı”
İlk savunmasını yapan katil zanlısı Sercan İpek, “Ben istemeden bir insanın ölümüne sebep olduğum için çok üzgünüm. Keşke beni takip etmeselerdi, bana hakaret edip, tehdit etmeselerdi. Olay gecesi çiğ köfteciye girdim ve maske istedim. Olmadığını söyledi. Dükkandan çıkarken ‘gıda işletmelerinde maske yok’ diye söylendim. Sonra taksiye bindik. Işıklarda durduğumda maktul olduğunu tahmin ettiğim kişi motosikletle aracın yanında durdu. Ne oldu diye sordum. O da küfür ederek ‘aşağı in göstereyim’ dedi. Daha önce aynı saatlerde planlı şekilde vurulduğum için aynı kişilerin geldiğini sandım. Araçtan indim. Kaçsınlar diye silahımı doğrulttum. 1 şahıs motosikletle uzaklaştı. Maktul bana ‘tekrar görüşeceğiz’ deyince tekrar silahı doğrulttum. Silah kendiliğinden ateş aldı. Şahıs yürüyerek gidince yaralandığını düşünmedim. Taksiye binip uzaklaştım” dedi.

Olay gecesi katil zanlısı Sercan İpek’in bindiği taksinin şoförü Olgun Y. savunmasında, zanlının silahı olduğunu bilmediğini ve suçsuz olduğunu söyleyerek beraat talebinde bulundu. Sanıklar Yasin Y. ve Önder Ş. olaydan haberleri olmadıklarını belirterek beraat talebinde bulundular. 

1 sanığa tahliye

Mahkeme heyeti, katil zanlısı Sercan İpek’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuklu sanık Önder Ş. hakkında ise tutuklu kaldığı süre ve kaçma şüphesinin uyandıran somut olgular bulunmaması nedeniyle tahliyesine hükmedildi. Sanıklar Yasin Y. ve Olgun Y’nin tutuksuz yargılanmalarının devamına karar verildi. Duruşma 19 Temmuz’a ertelendi.

İddianameden

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede katil zanlısı Sercan İpek hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet, “silahla tehdit” suçundan 5 yıla kadar ve “ruhsatsız silah taşıma” suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Yasin Y. ile Önder Ş. hakkında “suçluyu kayırma” suçundan 5 yıla kadar, Olgun Y. hakkında ise “kasten öldürmeye yardım etme” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

OLAY 

Geçen ocak ayında Odunpazarı ilçesi Mustafa Kemal Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, çiğ köfteci kuryelik yapan yüzme antrenörü İbrahim Can Temelli (26) ile Sercan İ. (30) arasında kavga çıktı. Sercan İpek, üzerinde taşıdığı tabanca ile 26 yaşındaki İbrahim Can Temelli’yi vurduktan sonra arkadaşının kullandığı otomobile binerek olay yerinden kaçtı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İbrahim Can Temelli, hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan zanlı Sercan İpek, yakalanarak gözaltına alındı. Katil zanlısına yardım ettiği gerekçesi ile takibe alınan Olgun Y, Önder Ş. ve Yasin Y. isimli şüpheliler de gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sercan İpek ve Önder Ş. Tutuklandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi