Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar celsesinde taraf avukatları ve kazada ölenlerin yakınları katıldı. Tutuksuz yargılanan sürücü Hüseyin Ç. duruşmaya katılmadı. Dava dosyasındaki adli tıp raporunda aracın sürücüsü Hüseyin Ç’nin yüksek oranda alkollü olduğu belirtildi.
“BİLİNÇLİ TAKSİRLE” 6 YIL 8 AY HAPİS
Mahkeme heyeti, sanık Hüseyin Ç’yi “taksirle bir veya birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olmak” suçundan iyi hal indirimiyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, kaza sırasında alkollü olduğu gerekçesiyle sanığın cezasında “bilinçli taksir” hükümlerini uyguladı.
.jpg)
OLAY
Kaza, geçen yıl temmuz ayında Seyitgazi ilçesi Derebenek Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Alkollü olduğu iddia edilen Hüseyin Ç. idaresindeki 26 LE 002 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak takla attı. Araçta yolcu olarak bulunan Halil Ünlü (50) ile İbrahim Ünlü (45) hayatını kaybetti. Araçta bulunan 3 kişi ise yaralandı. Yaralılar; Hüseyin Ç, Yakup S. ve Melih Ü. sağlık ekiplerince Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ndeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’in işi eşeği bulunca sevinen Hoca’ya döner mi?
Tarkan Demir
Ölenler öldükleriyle kaldı
Kerem Akyıl
Göz göze gelmeyi unutan nesil
Ümit Polatbaş
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Çocuklar için mücadele edelim
Seval Erci
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy