Eskişehir'deki abla kardeş cinayetinde flaş gelişme!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'deki abla kardeş cinayetinde flaş gelişme!
A
a

Eskişehir’de eski sevgilisini birlikte öldürdükleri iddia edilen kadın ve kardeşinin yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcı, sanıkların haksız tahrik indirimiyle 21 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi. 

Sütiş Eskişehir

Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın üçüncü celsesinde tutuklu sanıklar Deniz Ö. ile Kemal Selçuk Ö. duruşma salonunda hazır edildi. Duruşmaya taraf avukatları katıldı.

“HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ İSTENDİ”

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan iddia makamı, ölen Murat Dal ile sanık Deniz Ö’nün 2 yıllık sevgili oldukları dönemde zaman zaman ayrılıp barıştıkları, aralarında son dönemde maddi konular ve anlaşmazlıklar olduğu, kendilerine ve ailelerine yönelik tehditlerinden kaynaklı hiddetin tesiri altında sanıkların Murat Dal’ı birlikte kasten öldürdüklerine dair görüş belirtti. Sanıkların “kasten öldürme” suçundan haksız tahrik indirimiyle 18 yıla kadar ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

“TEK BAŞINA YAPMASI MÜMKÜN DEĞİL”

Cumhuriyet Savcısı mütalaada suç isnadını şöyle gerekçelendirdi: “Sanıkların silahın el değiştirmesine ilişkin çelişkili beyanlarda bulunmuş olmaları, olayda neden 2 ayrı bıçak kullanıldığının sanıklarca makul biçimde izah edilememiş olması, maktulün elinden alınan örneklerde atış artığı barut izi bulunmamasına rağmen her iki sanığın da el örneklerinde atış artık izinin bulunması, fiziki durumları itibarıyla sanık Deniz’in Murat Dal ile girdiği tüm boğuşma ve fiziki mücadelelerden tek başına galip çıkmasının mümkün olmayışı göz önüne alındığında sanıkların Murat Dal’ı birlikte öldürdükleri ve suçta kullanılan tabanca üzerinde birlikte hakimiyet kurdukları anlaşılmaktadır.”

“AYIRMAYA ÇALIŞTIM”

Sanık Kemal Selçuk Ö mütalaaya karşı, “Ben olayı ayırmaya çalıştım. Olay benim evimde gerçekleşti. Başka bir eylemim bulunmamaktadır” dedi.

“KARDEŞİMİN SUÇU YOK”

Sanık Deniz Ö ise, “Ben bir anneyim, bir ablayım. Zaten ona zarar vermesin diye kardeşimin evine gittim. Kardeşimin bu olayda bir suçu yoktur” ifadelerini kullandı. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına, sanık avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesine karar vererek duruşmayı 4 Temmuz’a erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Geçen yıl Eylül’de Çamlıca Mahallesi Yeşilyuva Sokak’ta yaşayan Deniz Ö. (44) ile ikametine gelen Murat Dal (40) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek silahlı kavgaya dönüşmesiyle Murat Dal, vücuduna isabet eden kurşun ve bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından olayla ilgili gözaltına alınan Deniz Ö. ve kardeşi Selçuk Kemal Ö. çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 

Kaynak : Abdullah Güçlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi