Eskişehir'de şok savunma: Vedalaşmaya ekmek bıçağı ile gittim!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de şok savunma: Vedalaşmaya ekmek bıçağı ile gittim!
A
a

Eskişehir’de 25 yaşındaki Tuğçe Can’ı bıçaklayarak ve başına taşla vurarak öldüren Onur Kaya, mahkemedeki ilk savunmasını yaptı

Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de 25 yaşındaki Tuğçe Can’ı bıçaklayarak ve başına taşla vurarak öldüren Onur Kaya, mahkemedeki ilk savunmasını yaptı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk celsesinde tutuklu sanık Onur Kaya, duruşmaya cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Duruşmaya maktul Tuğçe Can’ın ailesi ile taraf avukatları katıldı. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de duruşmayı izledi.
Aile üyelerinin davaya katılma talebini kabul eden mahkeme heyeti, sanık Onur Kaya’nın savunmasını dinledi. Soruşturmanın tüm aşamalarında susma hakkını kullanan sanık, ilk kez mahkemede konuştu.

“Vedalaşmaya giderken yanıma ekmek bıçağı aldım”
Savunmasında maktul ile 2 ay sevgili kaldığını ve maktulün dengesiz davranışları nedeniyle ayrıldıklarını iddia eden sanık Onur Kaya, “Osmaniye’deki ailemin yanına dönme kararı alarak kendisine mesaj attım. Son kez vedalaşmak için buluşacaktık. Tuğçe’nin apartmanının girişinde konuşmak için bekledim. Tuğçe aşağı indiğinde benden ayrılmak istemediğini ve gitmemi istemediğini söyledi. Ben de kendisine böyle devam edemeyeceğimizi söyledim. Tuğçe birden sinirlenerek bağırmaya başladı. Apartman kapısına konulan kaldırım taşını alıp bana ‘zaten bana yetmiyorsun, erkek değilsin. İktidarsızsın’ dedi. Çok tahrik etti, ‘erkek bozuntusu’ diyerek taşla vurmaya çalıştı. Elinden taşı alarak 2 kez salladım, kafasına geldi. Ayakta ve duvara dayanmış durumdayken ‘yaşamayı hak etmiyorsun, seni öldüreceğim’ diyerek çantasını karıştırmaya başladı. Her zaman çantasında bıçak taşırdı. Dengesiz hareketleri olduğu için ben de vedalaşmaya giderken yanıma ne olur ne olmaz diye evdeki ekmek bıçağını almıştım. Paniğe kapılmıştım. Yanımdaki bıçağı rastgele savurdum. Kaç kere savurduğumu bilmiyorum. Kendimi kaybetmiştim. Kendime geldiğimde Tuğçe yerdeydi ve boğazı kesilmişti. Ne yaptığımın farkına vardım. Tuğçe'nin öldüğünü anladım. Sonrasında çok pişman oldum” dedi.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 5 Mayısa erteledi.

Olay
Yenibağlar Mahallesi Hacı Hüsnü Sokak’taki bir apartmanın girişinde 12 Ocak günü 25 yaşındaki Tuğçe Can, bıçaklandıktan sonra boğazı kesilerek öldürülmüştü. 
Olay yerinden kaçtığı anlaşılan maktulün 2 aylık sevgilisi Onur Kaya (22), cinayet şüphesiyle gözaltına alınmıştı. Yakalanmadan önce fare zehri içerek intihara teşebbüs ettiği belirlenen zanlı, ilk müdahalesinin ardından hastaneye sevk edilmişti. 
Hayati tehlikeyi atlatan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. 

Şantaj iddiası
Katil zanlısı Onur Kaya hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanığın “kadına karşı, tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edilmişti. Ayrıca maktulü, müstehcen fotoğraflarını ailesine göstermekle tehdit ettiği iddia edilen sanığın “şantaj suçundan” 3 yıla kadar hapsi istenmişti. 
 
Kaynak : Abdullah Güçlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi