Kavurucu sıcaklar 7’den 70’i herkesi etkiliyor. Özellikle fırıncı esnafı sıcak hava karşısında adeta imtihan ediliyor. Onlar her ne kadar zorlansa da evlerine ekmek götürebilmek için çalışmaya devam ediyor.
Tüm yurtta olduğu gibi Eskişehir’de kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye devam ediyor. Sıcaklıklar bir yandan yakıyor, bir yandan bunaltıyor. Yer yer 50 derecelere ulaşan sıcaklıklardan dolayı vatandaşlar park, bahçe ve gölgelin alanlarda serinleyeme çalışıyor. Vatandaş serinlemek için sıcaklardan kaçıyor fakat fırıncı esnafı ne yazık ki sıcaklardan en çok nasibini alanlar arasında yer alıyor. Zira onlar bırakın serinlemek için kaçmayı 60 derecelik fırının yanından dahi ayrılamıyor. Yakıcı sıcaklar karşısında imtihan olan fırıncılar evlerine ekmek götürebilmek için mücadele ediyor.
BİZİM DE İMTİHANIMIZ BU
Yarım asırdır fırıncılık yapan Cevahir Şen, “50 yıldır fırıncılık yapıyorum. Yarım asrı devirdik. Her mesleğin iyi yanı da var, zor yanı da var. Şu an dışarı 40 derecelerde, bizim burası da aşağı yukarı 60 derece… Sıcaklara rağmen çalışıyoruz. Bizim de imtihanımız bu, katlanıyoruz. Herkes işinin değerini bilirse daha iyi olur. Çünkü artık kimse bir meslekte yetişmek istemiyor” dedi.
ZOR AMA ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ
Sıcaklıklar zorlasa da çalışmaya devam ettiklerinin altını çizen Safiye Avcı ise, “13 yıldır bu işi yapıyorum. Poğaça, kuru pasta, yaş pasta aklınıza ne geliyorsa hamur işi olarak hepsini yapıyoruz. Dışarısı sıcak ama bizim burası daha çok sıcak. Bizi zorluyor ama bizim de işimiz bu ve ekmeğimizi bundan kazanıyoruz” ifadelerini kullandı.