Eskişehir'de oy oranlarını açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de oy oranlarını açıkladı
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "İktidarımızın ilk bir yılında, siyasette gençlerin ve kadınların daha etkin temsili için onlara pozitif ayrımcılık yapmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız." dedi. Özgür Özel, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi hakkında konuşurken adayların oy oranlarını açıkladı. Eskişehir'de, Uluönder Mahallesi'nde düzenlenen iftar programının ardından Haller Gençlik Merkezi'ndeki "Bir Kahve Molası" etkinliğine katılan Özel, gençlerle bir araya geldi. Gençlerin sorularını yanıtlayan Özel, Millet İttifakı olarak iktidara geldikleri takdirde TOKİ'ye "Cumhuriyet yurtları" yaptıracaklarını söyledi. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi veren Özel, şöyle konuştu:

"Vakıfların yurtları var. Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) yük olmuyor diye o yurtlarda kalan öğrenciler için bu yurtlara para ödeniyor. Bir öğrencinin KYK'ya maliyeti geçen sene 875 liraydı, şimdi ise 1400 lira. Bu sene herhalde 2 bin lirayı bulur. Biz, öğrenciye yurt vereceğiz. Veremezsek, öğrenci özel yurda gitmek isterse, o 2 bin lirayı cemaat yurduna değil özel yurda vereceğiz. Eğer öğrenci eve çıkmak isterse bu 2 bin lirayı öğrencinin evine kira desteği olarak vereceğiz. 3 kişi bir araya gelerek, 6 bin lira alarak kiraya çıkabilir. 8 bin liralık eve çıkarsa da 700'er lira aralarında verirler. Biz, KYK yurdunda kalmayana, KYK'ya maliyeti kadar teşviki ister özel yurda, isterse de öğrencinin kendisine vereceğiz. Çayın taşıyla çayın kuşunu vurmak, ilave bir maliyet üstlenmemek ama bu barınma sorununu kökünden çözmek boynumuzun borcu. Bay Kemal 'Sana söz' diyor."

ESKİŞEHİR'DE OY ORANLARINI AÇIKLADI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimi hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Seçimin ikinci tura kalma riski olduğunu söyleyen Özel gençlerin bu seçimi ilk turda bitirmeleri gerektiğini söyledi. Özel konuşmasında;  "Bu seçim yüzde 50+1 ile alınacak bir seçim. Bu yüzden 50+1’le alınabilmesi için “Acaba ilk turda başka adaya mı versem, ikinci turda böyle mi yapsam” diyen gençlerin, bu işi birinci turda bitirmesi gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan, 43'lerde, Kemal Bey, 48-48.5'ta. Diğer iki adayın da biri 4, biri 2 alıyor. O iki adayın seçimi kazanamayacağı belli ama seçimin ikinci tura kalma riski var. O yüzden gençlerin birinci turda cehennemin kapısını kapatması gerekiyor." dedi. 

Özel, siyaseti gençleştirerek kadınlara ve gençlere pozitif ayrımcılıklar tanıyacaklarını söyledi. CHP'nin seçilmiş tüm kurullarında yüzde 20 genç, yüzde 33 kadın kotası olduğunu anlatan Özel, siyaseti gençleştirmek için hep birlikte gayret göstereceklerini dile getirdi. Meclis'te ise durumun farklı olduğunu belirten Özel, "Erkek talebinin bu kadar fazla olduğu, siyasette kadınlara ve gençlere olanakların az tanındığı bir ortamda Meclis'te böyle bir tablo oluşmuyor. İktidarımızın ilk bir yılında, siyasette gençlerin ve kadınların daha etkin temsili için onlara pozitif ayrımcılık yapmak için gerekli yasal düzenlemeleri yapacağız. İktidarımızda gençlerin ve kadınların önündeki engeller kalkacak." diye konuştu. Etkinliğe, CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü ve Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile partinin il yöneticileri katıldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Erhan 20 Nisan 2023 16:16

Allah rızasî için bi yurt yapın CHP li belediyeker

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi