Eskişehir'de Orman Haftası etkinlikleri için geri sayım başladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de Orman Haftası etkinlikleri için geri sayım başladı
A
a

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında planlanan etkinlikler, bu yıl takvim değişikliğiyle birlikte Eskişehir ve Afyonkarahisar başta olmak üzere geniş katılımla 24-25 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri, bu yıl Ramazan Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle 24 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Eskişehir ve Afyonkarahisar illerinde düzenlenecek programlar kapsamında hem ana törenler hem de çok sayıda noktada fidan dikimi yapılacak.



Eskişehir’de ana tören, Odunpazarı ilçesi Akpınar Mahallesi’nde bulunan ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilecek. Saat 14.30’da başlayacak etkinlikte, 36 dekarlık alanda oluşturulacak “21 Mart Ormanı” için 8 bin 600 fidan toprakla buluşturulacak. İl protokolü, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla yapılacak törende mavi servi ve sedir türleri dikilecek. Ayrıca kent genelinde 14 farklı noktada daha fidan dikimi yapılacak.



Aynı gün saat 11.00’de Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü bahçesinde vatandaşlara fidan dağıtımı gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar’daki etkinlikler ise 25 Mart 2026 Çarşamba günü yapılacak. Merkeze bağlı Susuz Kasabası sınırlarında düzenlenecek programda yaklaşık 30 dekarlık alanda 6 bin fidan dikilecek. Sedir, karaçam, mavi ladin ve mavi servi türlerinden oluşan fidanlar, kamu kurumları, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla toprakla buluşacak.

Afyonkarahisar’da ayrıca aynı gün saat 15.00’te Anıt Park önünde vatandaşlara 5 bin adet fidan dağıtımı yapılacak. İl genelindeki ilçelerde de ayrı ayrı törenler düzenlenecek.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi