Eskişehir'de okul açılmadan aile bütçesi eridi! Dev zam...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de okul açılmadan aile bütçesi eridi! Dev zam...
A
a

Türkiye’de yaşanan enflasyon ve dolar artışı okul kıyafetlerini de etkiledi. Okulların açılmasına sayılı günler kala ailelerin de yeni eğitim dönemi için hazırlıkları sürüyor. Bir yandan da zam haberleri gelmeye devam ederken aileler kara kara düşünmeye başladı. Okullar daha açılmadı ama kesenin ağzı çoktan açıldı. Peki gelen zamlarla okul kıyafetleri ne kadar oldu?

Sütiş Eskişehir

2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi için geri sayım başlarken öğrenciler ve velileri de alışveriş telaşı sardı. Öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarından biri olan okul kıyafeti fiyatları ise geçen seneye göre yüzde 60-70 oranında zamlandı.



Türkiye’de yaşanan enflasyon ve dolar artışı okul kıyafetlerini de etkiledi. Okulların açılmasına sayılı günler kala ailelerin de yeni eğitim dönemi için hazırlıkları sürüyor.


 

OKUL KIYAFETLERİNE YÜZDE 60 DEV ZAM!

Yaşanan enflasyondan dolayı fiyatların değişmesine değinen okul kıyafeti işletme sahibi Ziya Akyel, “Bu sene okul kıyafetleri yaklaşık yüzde 60 yüzde 70 oranın da bir atış gösterdi. Ama tabii bu da bizim elimizde olan bir şey değil. Fiyatların yükselişi piyasanın şartlarına göre oldu. Geçen sene tek parça olarak sattığımız okul kıyafetleri 170 TL’ydi. Geçen sene yazlık veya kışlık okul takımlarımız da 750 TL ile 800 TL arasındaydı. Bu sene tek parça olarak sattığımız kısa kollu veya uzun kollu okul kıyafetinin fiyatı yaşanan enflasyondan sonra 300 TL oldu. Bir öğrencinin yazlık veya kışlık olarak kullandığı okul takımının fiyatı ise 1600 TL tutuyor. Fiyatlar beden büyüklüğüne ve beden küçüklüğüne göre değişebiliyor. En küçük bedenler kumaş farkından dolayı her beden de bir 2 lira ve 3 lira arasında fiyatlar oynuyor. En büyük okul kıyafeti bedeni tek parçası 12 beden ve bunun fiyattı da 338 TL” dedi.

Kaynak : Emrah Köse
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Marmara Kazım 2 Eylül 2023 18:51

Ooooo super haber

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi