Eskişehir’de birlikte yaşadığı Zerin Kılınç’ı pencereden iterek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Yılmaz S’nin “kadını kasten öldürmek” suçundan beraatına, “kadına karşı tehdit” suçundan ise 7 ay 15 gün hapis cezasıyla hükmen tahliyesine karar verildi. Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci celsesinde, “kadını kasten öldürmek” ve “kadına karşı tehdit” suçlarından tutuklu yargılanan Yılmaz S. duruşma salonunda hazır edildi. Duruşmaya ölen Zerin Kılınç’ın yakınları ile taraf avukatları katıldı.
Karardan önce son sözleri sorulan sanık Yılmaz S. isnat edilen suçlamaları reddederek, “Daha önceki duruşmalarda da belirttiğim gibi o günü tüm şeffaflığıya anlattım. Katılanlar vekili gelenekçi bir yapıda olduğumu söyledi. Aksine ben modern bir yapıdayım. O gün yaşananlar anormaldi. Aileyle biz daha önce de bir araya gelmiştik. Onlar bile benim bunu yaptığıma inanmamıştır. Ben 7-8 saat ikna etmeye çalıştım. Tatile gidelim dedim, ikna edemedim. Moralinin düzelmesi ve normale dönmesi için elimden geleni yaptım. Ben 14-15 saniyede aşağı inmişim, ben de zaten olay sonrası şoktaydım. Vicdanen elimden geleni yaptım. Tüm gün onun moralini düzeltmeye çalıştım” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yılmaz S’nin ‘kadını kasten öldürmek’ suçundan; “üzerine atılı suçu işlediği her türlü şüpheden uzak, kesin, somut ve inandırıcı delillerle sabit görülmediğinden, ‘şüpheden sanık yararlanır’ ilkesini gözeterek beraatına karar verdi. Ayrıca sanık Yılmaz S. hakkında “kadına karşı tehdit” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve sanığın hükmen tahliyesine karar verdi.

Duruşmanın ardından ölen Zerin Kılınç’ın ablası Zeynep Altunluoğlu adliye önünde baygınlık geçirdi. Yakınları tarafından müdahale edilen Altunluoğlu, sağlık ekiplerince ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Ölen Zerin Kılınç’ın annesi Telli Özokçu duruşmanın ardından gözyaşları içerisinde, “Yavrumun yavrusu evde bekliyor hakime hanım. Zerin’imi de getir. Kansızı çıkardın hakime hanım. Yavrumun kanı yerde kaldı” diye konuştu.
Kılınç’ın ailesinin avukatı Ahmet Seyhan ise duruşma sonrasında yaptığı açıklamada, “Şaka gibi bir karar ama ‘komik değil’ diyoruz. Bundan sonrası için, Eskişehir bölgesi için önerim kadınların daha dikkatli olması. Çünkü, katiller serbest. Katillerin serbest olduğu bir adalet sistemi de maalesef güvenilir değildir. Hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hem biz kararı istinaf edeceğiz” şeklinde konuştu.
Odunpazarı ilçesi Emek Mahallesi'nde geçen 20 Haziran günü, 8 yıl önce eşinden boşanan 1 çocuk annesi Zerin Kılınç (36), sevgilisiyle yaşadığı ikinci kattaki evin penceresinden düşerek hayatını kaybetmişti. Olayın sonrasında emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan şüpheli Yılmaz S.(34) ocak ayında tekrar gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince “kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
ŞAMPİYONLUK AŞKINA
Kaan Özcan
Başkan Kazım Kurt’tan Ankara toplantısının şifreleri!
Tarkan Demir
Ünlüce’den Ankara’da tarihi konuşma
Kerem Akyıl
Çocuklar için mücadele edelim
Seval Erci
Nerede yanlış yaptık?
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
