Eskişehir'de cuma günü ilginç bir etkinlik var!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de cuma günü ilginç bir etkinlik var!
A
a

Ceza adalet sisteminin işleyişi ve vatandaşların hakları hakkındaki bilgilerinin artırılması amacıyla Eskişehir Adliyesi’nde 9 Haziran Cuma günü açık mahkeme günü gerçekleştirlecek.

Sütiş Eskişehir
Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliği ile ‘Ceza Adalet Sistemi’nin Güçlendirilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi İhlallerinin Önlenmesi için Yargı Mensuplarının Kapasitesinin Artırılması’ projesi kapsamında düzenlenecek olan açık mahkeme gününde çiftçi, esnaf, öğrenci, ev hanımı gibi farklı mesleklere sahip 30 vatandaş, Eskişehir Adliyesi’nde bir gün geçirecek.Vatandaşlar burada adliyenin günlük faaliyetleri, ceza adalet sisteminde hakim ve Cumhuriyet savcılarının rolleri hakkında yargı mensupları tarafından bilgilendirilecekler. 

ZİYARET EDEBİLECEKLER

Program dahilinde vatandaşlara farklı bürolarda çalışan savcıların ve ceza mahkemeleri hakimlerinin rolleri hakkında bilgi verilecek. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile ilgili de sunumlar yapılacak. Vatandaşlar gün içerisinde adliyenin mahkeme salonları, adli görüşme odaları, savcılık birimleri gibi alanları ziyaret etme fırsatı bulacaklar.
Kaynak : Abdullah Güçlü
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi