Eskişehir'de çıkmaza giren pazar yeri

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de çıkmaza giren pazar yeri
A
a

Geçtiğimiz yıl yıkılan ve kısa sürede yerine yenisinin yapılması beklenen Kurtuluş Kapalı Pazaryeri konusu yılan hikayesine döndü. Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı engeline takılırken, bölge halkı ve pazarcı esnafı sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
2022 yılında yıkılan Kurtuluş Kapalı Pazaryeri’nin yerine henüz bir şey yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi mevcut alanla ilgili modern kapalı pazaryeri projesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunmuş, “2017 tarihinde Hazine arazilerinin takibini yapan Milli Emlak ile yaptığınız protokolü feshederek tapuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredin” yanıtını almıştı. Bunun üzerine tekrar il müdürlüğü üzerinden bakanlığa yazı gönderen Büyükşehir Belediyesi, “Projeler hazır, bütçesini ayırdık Meclis’ten geçirdik. Kapalı pazaryerinin mevcut inşaatının yıkımını tamamladık. Yeni bina için ihaleye çıkacağız ancak sizden tapudaki şerhi kaldırmanızı bekliyoruz” başvurusunda bulunmuştu. Bakanlıktan geri dönüş olmaması üzerine yeniden yazı gönderen Büyükşehir Belediyesi’ne hala bir yanıt gelmedi. Mülkiyetle ilgili yaşanan sorun bir türlü çözülemezken, belediye bakanlığın tapudaki şerhi kaldırmasını bekliyor.

MAĞDUR OLDUK

Aylardır pazaryerinin yapılmasını bekleyen bölge sakinleri ve pazarcı esnafı mağdur olduklarını dile getirdi. Bölge sakinleri iktidarın AK Parti'de Büyükşehir Belediye yönetiminin CHP'de olmasından dolayı böyle bir sorunun yaşandığına inandıklarını belirtirken, iktidarın CHP'li belediyelere iş yaptırmamak için engel çıkardığını öne sürdü. Bölge sakinlerinden Ceylan Karpuz, Metin Niğdelioğlu, Halime Alakuş bölgenin bir an önce değerlendirilmesi gerektiğini, yeşil alan ya da otopark olarak kullanılması gerektiğini belirtti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tatar 3 Mayıs 2023 23:22

İktidarın engellemesi yorumuna katılıyorum.vatandaş haklı

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi