Eskişehir'de büyük grevin tarihi belli oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehir'de büyük grevin tarihi belli oldu!
A
a

Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, KESK’e bağlı tüm sendikaların o tarihte Türkiye genelinde iş bırakacağını duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, KESK’e bağlı tüm sendikaların 16 Ağustos’ta Türkiye genelinde iş bırakacağını duyurdu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde memur ve memur emeklilerine yönelik ilk zam teklifini açıkladı. Kamu İşveren Heyeti, 2024'te ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9 zam teklif etti. 2025 zam teklifi ilk 6 ay için yüzde 6, ikinci 6 ay için yüzde 5 oldu.

Açıklanan oranların memurun beklentilerini karşılamadığını söyleyen Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, KESK’e bağlı tüm sendikaların 16 Ağustos’ta iş bırakacağını söyledi. Alkan, açıklanan zam oranının gerçek enflasyonla alakası olmadığını, memurun hakkını istediğini ifade etti.
Kaynak : Meltem Karakaş
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur 16 Ağustos 2023 16:42

Kim kafasına göre iş bırakır derhal atılmalı milletin vergileriyle maaş alıp işini layıkıyla yapmayan atılmalı

0 0 Cevap Yaz
esesli 15 Ağustos 2023 03:51

işi bırakmak için çalışmak gerekmiyor mu?

0 1 Cevap Yaz
KÖPRÜBAŞI 14 Ağustos 2023 18:16

TEKLİF EDİLEN SİzLERE ÇOK BİLE ESKİDEN YÜN ÖRÜYORDUNUZ ŞİMDİ İSE İTERNETTE SÖRF YAPIYORSUNUZ YAZIKLAR OLSUN SALLA BAŞINI AL MAAŞINI YAPANLARA

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi