Dünyanın En İyi Salataları Listesine Adını Yazdıran 4 Türk Lezzeti!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Dünyanın En İyi Salataları Listesine Adını Yazdıran 4 Türk Lezzeti!
A
a

Salatalar hem besleyici hem de lezzet sağlayan, her yemeğin mükemmel tamamlayıcısıdır. Ve şimdi de dört Türk salata yemeği Taste Atlas'ın dünyanın en iyi 50 salatası listesine girdi! Taste Atlas, küresel yemek sıralamalarıyla ünlüdür ve bu listede çok çeşitli kültürel tarifler yer almaktadır. Peki hangi Türk salataları ön plana çıktı ve sıralamada neredeler? Hadi bulalım...

Sütiş Eskişehir

İlk olarak 36 numarada çok sevilen semizotu salatamız var! Türklerin çok sevdiği bu yemek, sağlığa olan faydaları ve düşük kalorisi ile tüm dünyada beğeni topladı. Bir porsiyon yoğurtlu semizotu salatası sadece 40-50 kalori sağlar, bu da hem tok kalmak hem de bol miktarda lif almak için harika bir seçenektir. Dilerseniz garnitür olarak, hatta bir dilim tam buğday ekmeğiyle birlikte ana yemek olarak da tüketebilirsiniz. Listenin 31. sırasında patlıcan salatası var. Türk halkının çok sevdiği bu sebzenin salata şekli kesinlikle ağzınızı sulandıracak. Taste Atlas'a göre dünyanın en iyi salatalarından biri! Patlıcan salatası, hem lezzetli hem de besleyicidir. Özellikle çay sohbetlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kısır, dünya çapında da oldukça popülerdir. Uzun süre tok kalmak ve vücudumuz için gerekli olan vitaminleri tek seferde almak için ideal bir seçimdir.

22. sırada ise Kısır var. Kısır, sıradan bir atıştırmalık veya öğle yemeği yerine geçebilen bir lezzet olmasıyla özellikle bizim çay sohbetlerimizin olmazsa olmazıdır. Ancak, dünya genelinde de oldukça popüler. Bu besleyici yemeğin, tek seferde vücudumuzun ihtiyaç duyduğu tüm vitaminleri almak ve uzun süre tok kalmak için mükemmel bir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Et yemeklerinin mükemmel eşlikçisi olan piyaz, Türk mutfağından gelen ve en yüksek sıralamada yer alan salatalardan biridir. Piyaz 19. sırada yer aldı.

Ancak, son 10 sırada yer alan salatalar tartışmalara neden oldu. Bazıları Türk lezzetlerinin daha önde olması gerektiğini düşünürken, diğerleri listedeki sıralamayı kabul edemedi. Son 10 salata şu şekilde sıralandı:

10. Houria (Tunus)

9. Snezhanka salatası (Bulgaristan)

8. Ovcharska salatası (Bulgaristan)

7. Shopska salatası (Bulgaristan)

6. Fattoush (Lübnan)

5. Caprese salatası (İtalya)

4. Horiatiki salatası (Yunanistan)

 

Listenin ilk üç sırasında ise komşu ülkelerimiz yer alıyor. Üçüncü sırada, "Ezilmiş Salatalık" ile Çin, ikinci sırada "Mechouia Salatası" ile Tunus, birinci sırada ise "Dakos" ile Yunanistan bulunuyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi