yandex

Düğün sezonu bekleneni vermedi! Eskişehir’de mobilyacılar zor durumda

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Düğün sezonu bekleneni vermedi! Eskişehir’de mobilyacılar zor durumda
A
a

Eskişehir’de mobilya esnafı, beklentilerin altında kalan düğün sezonunun ardından zor günler geçiriyor. Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Köroğlu, satışların geçen yıla göre daha da gerilediğini belirterek esnafın kiralarını dahi zor çıkardığını söyledi.

Eskişehir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Köroğlu, düğün sezonunun mobilya sektörü açısından bekledikleri gibi geçmediğini ifade etti. Sezon başında umutlu olduklarını ancak beklentilerinin gerçekleşmediğini belirten Köroğlu, esnafın satış yapmakta zorlandığını söyledi.

“Geçen seneye göre daha kötü geçti”

Sezonun oldukça kötü geçtiğini dile getiren Köroğlu, “Biz sezon başında umutluyduk. Bu sezonun güzel geçeceğini, iyi şeyler beklediğimizi söylemiştik. Ancak maalesef sezon istediğimiz gibi gitmedi. Çok kötü bir sezon geçirdik. Hatta geçen seneye göre daha kötü geçti” dedi.

Esnafın mevcut şartlarda ayakta kalmaya çalıştığını belirten Köroğlu, “Şu anda mağazacı arkadaşlarımız kiralarını bile zor çıkartıyor. Çarkı çevirmeye uğraşıyorlar. Para kazanmaktan ziyade işlerini devam ettirmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Köroğlu, önlerindeki kış döneminin de esnaf açısından endişe verici olduğunu belirterek, “Bir de bunun kışı var. Şimdi önümüzdeki kışın nasıl geçeceğini, esnafımızın bu kışı nasıl atlatacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Düğün sezonundaki düşüş mobilya satışlarını etkiledi

Düğün sektöründeki daralmanın mobilya satışlarına da yansıdığını söyleyen Köroğlu, bu yıl düğün sayısının azalmasından birçok esnafın şikayetçi olduğunu aktardı.

Köroğlu, “Bu düğün sezonunda umduğumuzu bulamadık. Fiyatların artmasından mı kaynaklanıyor, düğünlerde bir daralma mı var, yoksa gençler evlenmekten mi vazgeçiyor bilmiyorum ama gerçekten sıkıntılı bir sezon geçirdik” dedi.

“Gençler mobilyadan kısıyor”

Vatandaşların ev kurarken mobilya harcamalarını azaltmaya başladığını ifade eden Köroğlu, özellikle küçük evlerin tercih edilmesinin sektörü etkilediğini belirtti.

Köroğlu, “Gençler ya 1+1 dairelere yöneliyor ya da küçük evlerle idare etmeye çalışıyor ya da mobilyadan kısıyor. Ev kurarken daha az ve daha küçük mobilyalarla ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar” dedi.

Vatandaşların yeni ürün almak yerine mevcut mobilyalarını tamir ettirmeye veya yeniletmeye yöneldiğini belirten Köroğlu, bunun da yeni mobilya satışlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

“En uygun oturma grupları 50-60 bin liradan başlıyor”

Mobilya fiyatlarının da vatandaşların tercihlerini etkilediğini belirten Köroğlu, fiyatların ciddi seviyelere ulaştığını söyledi.

Köroğlu, “Bugün en uygun oturma grupları bile 50-60 bin liradan başlıyor. Üst sınır zaten yok” ifadelerini kullandı.

Esnaf arasında satışların düşmesinin nedenleri üzerine değerlendirmeler yapıldığını aktaran Köroğlu, bazı esnafın altın fiyatlarındaki hareketliliğin de tüketicilerin harcama tercihlerini etkilediğini düşündüğünü söyledi.

Kaynak : HABER MERKEZİ
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...