Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 4,8 şiddetindeki deprem Eskişehir’de de hissedildi. 6’nın altındaki depremler genel olarak yıkım yapmıyor. Ancak söz konusu küçük depremlerin bize bir hatırlatma yaptığını da unutmayalım. Deprem hayatımızın bir gerçeği. Peki biz bu gerçek hususunda ne yapıyoruz?
Kütahya’nın Simav ilçesinde meydana gelen 4,8 şiddetindeki deprem Eskişehir’de de hissedildi. 6’nın altındaki depremler genel olarak yıkım yapmıyor. Ancak söz konusu küçük depremlerin bize bir hatırlatma yaptığını da unutmayalım.
Deprem hayatımızın bir gerçeği. Peki biz bu gerçek hususunda ne yapıyoruz?
Hiç kimse kızmasın; AK Parti yandaş müteahhitlerini zengin etmekle meşgul. Sadece Malatya’da yıkılan Kırçuval oteli bile durumu özetliyor. Bu otel tanıdık ve zengin bir AK Partilinin olmasına karşın, ve otel sahibi AK Partili zengin adam, deprem yönetmeliklerine uymamasına
karşın, mahkemeler hiçbir şey yapmadılar.
O depremde ölen Eskişehirli milli Voleybolcu Emircan Kocabaş’ı çok iyi tanırdım. Arslan gibi bir delikanlıydı. Ölenler öldüğüyle kaldı. AK Partili zengine ise 5 kuruşluk ceza bile verilmedi.
Vatandaşın derdi, umurlarında bile değil. Bir gerçeği ortaya koyalım; Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara 1999 depremi sonrasında geldi. Ancak 99 depreminde 17 bin vatandaşımızı diri diri toprağa gömmemize karşın, 2003 Kahraman Maraş depreminde tam 53 bin vatandaşımızı kaybettik.
Şaka gibi; depremde ölen vatandaşlarımızı üç misli artırdık.
Hepsini geçtim, Erdoğan iktidarı deprem sonrasında vatandaşlarımıza bir tas sıcak çorbayı bile 3 gün sonrasında verebildi. Aynı iktidar deprem sonrasında “Depremzedelere bir yıl içinde yeni konutlarını teslim edeceğiz” diye namus sözü vermesine karşın, aradan geçen yıllar içinde hâlâ sözlerini tutamadılar. Kimseye “Namussuz” demiyoruz ancak, “Namus” adına verdikleri sözü kendilerine hatırlatırız.
Bütün bilim adamları Eskişehir’de bir deprem olacağını söylüyor. Hatta bilim adamları depremin elinin kulağında olduğunu söylüyor. Peki bizi kim koruyacak? Saraylarda yaşayan efendilerimiz mi?
CHP’liler birleşir
Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma gecesinde birlik ve beraberlik mesajı veren Tepebaşı İlçe Başkanı Tevfik Yıldırım, “Tepebaşı örgütü olarak bizler ayrışmanın değil birleşmenin, kutuplaşmanın değil kardeşliğin, umutsuzluğun değil mücadelenin temsilcisiyiz” dedi.
Kamuoyunda CHP’nin içten içe kaynadığı, birbirlerini yedikleri hususunda bir algı var. Açık konuşayım; bütün partilerde iç karışıklıklar olur. Ancak CHP’nin bir farkı olduğunu itiraf edeyim. CHP’liler birbirlerini yerler. Ama seçim geldiği zaman da yek vücut hareket etmesini bilirler. Bu konuda kendilerini taktir ediyorum. Sayın Yıldırım’ın “Birleşmenin temsilcisiyiz” sözünü yabana atmıyorum.