Başkan Ataç: Türkiye'nin lider belediyesiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Başkan Ataç: Türkiye'nin lider belediyesiz
A
a

Tepebaşı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler projesinin ilk etabı kapsamındaki turizm sektöründen katılımcı otellere sertifikaları takdim edildi. Başkan Ataç, “Yenilenebilir enerji konusunda Türkiye’nin lider belediyesiyiz” dedi.

Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediyesi’nin küresel amaçlar çerçevesinde başlattığı Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesinde turizm sektöründen otellerin ele alındığı ilk etap, katılımcı otellerin sertifika töreni ile tamamlandı. Program Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler Projesinin tanıtım filminin izlenmesi ve Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu’nun sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları ve Küreseliz Sürdürülebilir İşletmeler projesi hakkındaki sunumu ile başladı.

PLANLAMA İÇİNDE OLACAĞIZ
Ardından konuşan ETO Başkanı Metin Güler, “Eskişehir’deki sıralama içinde hizmet sektörünün payını yüzde 25 olarak kabul edebiliriz. Yani Eskişehir’de geçimini sağlayan kitlenin yüzde 25’i hizmet sektöründen geçimini sağlıyor. O yüzden öncelikle bu projedeki oteller, yaptıkları çalışmalar ve çalışmalarını sürdürülebilir bir noktaya taşıdıkları için ödüllendirilecekler. Hizmet sektörünün de bunun bir ihtiyaç olduğunu görüyor. Farklı sektörler ile ilgili planlama içinde olacağız. Standartları bir noktaya taşıdığımız sürece şartlar ve sistem de bizi buna zorlayacak. Zaten gelişmeler bizi bu noktaya taşıyacak. Araçlardan çıkan egzoz gazına kadar çevresel etkenleri düşünme zorunluluğumuz var. Çevreyi gelecek kuşaklara bırakabilmemiz adına bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Bu kavramın kentte konuşulmasının çok değerli olduğunu düşünüyorum” dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, “Tepebaşı Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz Küreseliz Tepebaşı Sürdürülebilir İşletmeler Projesi, işletmelerin faaliyetlerinde çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, insan hakları, sağlık, güvenlik gibi konuları ele alarak daha sürdürülebilir olmalarını amaçlıyor. Proje kapsamında en hızlı gelişen sektörlerden biri olarak ekonomiye ciddi katkılar sağlayan fakat aynı zamanda tüketimin en çok yapıldığı otelleri, öncelikli işletme olarak ele aldık. Biz 2018 yılından bu yana sürdürülebilirlik alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de ilk kez Sürdürülebilirlik Merkezi’ni kurduk. Yenilenebilir enerji konusunda da Türkiye’nin lider belediyesiyiz. Yaptığımız çalışmalar çok değerli ve Türkiye için de ilk niteliğinde işler. Bu konuda otellerimizle de başarılı bir çalışma yaptık ve sürdürülebilirliği içselleştiren katılımcılarımız bu akşam sertifika ile çalışmalarını taçlandıracak. Tüm otellerimizi, çalışmada emeği geçenleri tebrik ediyorum”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi