Açıköğretim sınavlarının cevap anahtarının satıldığı iddiası

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Açıköğretim sınavlarının cevap anahtarının satıldığı iddiası
A
a

Bir milyon 181 bini aktif toplam 2 milyon 400 bin Açıköğretim öğrencisiyle dünyanın “mega üniversiteleri” arasında yer alan Anadolu Üniversitesi, online sınav soruları ve cevap anahtarlarının bazı internet siteleri ve paylaşım uygulamalarında oluşturulan gruplarda 150 lira karşılığında satılmasıyla gündeme geldi.

Sütiş Eskişehir
Dünyanın “mega üniversiteleri” arasında yer alan Eskişehir Anadolu Üniversitesi, online sınav soruları ve cevap anahtarlarının bazı internet siteleri ve paylaşım uygulamalarında oluşturulan gruplarda 150 lira karşılığında satılmasıyla gündeme geldi. Bir paylaşım uygulaması ile bazı internet sitelerinde, online sınav uygulamasının devam ettiği Açıköğretim’de soruların ve cevap anahtarlarının 7-8 avro karşılığında satıldığı iddia edildi. Söz konusu uygulamada, fakülte ve bölümlere göre sınav soruları ile cevap anahtarlarının yer aldığı PDF dosyaları tıklandığında kişiler ödeme paneline yönlendiriliyor. Burada kredi kartı ile 7-8 avro karşılığı yaklaşık 150 lira ödeme yapıldığında PDF dosyaları aktif hale geliyor ve sorular ile cevap anahtarı PDF dosyası olarak karşınıza çıkıyor.  Böylece online sınav da olsa bu yöntemle kişi, kopya çekerek başarı elde etmiş oluyor.

Binlerce öğrencinin girdiği sınavlarda söz konusu yöntemle bir nevi kopya çekildiği iddiasıyla ilgili ulaştığımız AÜ Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı yetkilileri, henüz bir açıklama yapmadı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ömer 8 Haziran 2023 08:39

Yıllar önce,bir açıköğretim sınavında bir öğrencinin avucuna kamufle ettiği küçük kağıt parçasından soruları seri şekilde işaretlediğini hatırlıyorum.

0 0 Cevap Yaz
Cevo 7 Haziran 2023 19:46

Iftira atmasınlar arkadaşlara kimse kopya çekmez

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi