"Peşin peşin kabullenmiş gibisiniz"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç "Peşin peşin kabullenmiş gibisiniz"
A
a

Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı Kazım Kurt Başkanlığında gerçekleştirildi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Bu seçimde biz sizin performansınızı biraz düşük görüyoruz. Biraz peşin peşin kabullenmiş gibisiniz sonucu” dedi.

Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı 9’uncu birleşim 1’inci Oturumu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt başkanlığında Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen meclis toplantısında 11 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinden ilk 10 madde okunmadan komisyonlara gönderildi. 11. madde oy birliği ile onaylandı. Bir sonraki meclis toplantısı 8 Mayıs Pazartesi günü saat 17.00 olarak karar verildi. Gündem dışı söz alan AKP’li bir meclis üyesi, “1 Mayıs nedeniyle tüm belediye ve basın çalışanlarının gününü kutluyorum. 1 Mayıs’ı bayram olarak ilan eden Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi arz ederim.” dedi. Aynı zamanda partilerin seçim sürecinde kullandığı bilboardlara ilişkin konuşarak, “Partilerin kullanması gereken billboard alanlarının YSK tarafından eşit bir şekilde kullanılması için kura çekilir. Eskişehir’de 10 tane MHP ve AK Parti ilanına rastlarken CHP ve İYİ Parti’nin 100 tane reklamına rastlıyoruz. Parklara bile ilanlar konulmuş. Ortada bir adaletsizlik var. Daha dikkatli olunması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“SİZ KİMSİZNİZ CÜMLELERİ SİZE YAKIŞMIYOR”

Eskişehir’de belediyelerin kurumlarla ilgili olan ilişkilerin yapıcı olduğunu gördüklerini de belirten AK Partili meclis üyesi, “Biz de şehrin yararına olan konularda inisiyatif aldığımızı hatırlatmak isterim. Siz kimsiniz şeklinde bir cümle ile karşılaştık. Basında da bunun işlendiğini gördük. Artık gelinen noktada herkes dikkatli olmalı. Siz kimsiniz cümleleri size yakışmıyor.” İfadelerini kullandı.

 “ÖZGÜRLÜK KULLANILIRSA İŞE YARAR”

Soruları yanıtlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Biz bütün siyasi partilerin seçim çalışmalarına katkı sunması gereken üyeleriz ve herkese başarılar diliyorum. Biz görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. 1 Mayıs’ı bayram yaptınız ama kutlamayı yasakladınız. Taksim’i yasakladınız, Taksim’e çıkanların üstüne çeşitli baskılarla zulümlerle illallah dedirttiniz. Özgürlük kullanılabilirse işe yarar yoksa kâğıt üstünde bayram olmuş seyran olmuş bunlar bir işe yaramaz. İnsanlar 1 Mayıs’ı Taksim meydanında kutlamak istiyor ama buna nedense izin verilmiyor. Taksim meydanının 1 Mayıs günü halini bir görseydiniz utanırdınız, yani ben utandım sizin de utanmanız gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

"BİRAZ İSTEKSİZ GİBİSİNİZ"

Kurt, “Parti ilanları, görseller, billboardlar meselesi ile ilgili eleştirilerinizi ya da şikayetlerinizi anlamış değilim. Billboardlar belli bir yönetmelik ve kurallar çerçevesinde herkese açık herkes dilediği gibi yararlanabiliyor. Bu konuda kısıtlama söz konusu değil. Ne zamana kadar? İş seçim kurulunun eline geçinceye kadar. İş Seçim kurulu adil miydi? şimdi herkese dağıtması lazım almak istiyor musun, istemiyor musun? almak istemiyorsan boş kalan bölümü başka partilere de teklif ediyorlar. Dolayısıyla bu seçimde biz sizin performansınızı biraz düşük görüyoruz. Yoksa afişten kaynaklanmıyor iş biraz isteksiz gibisiniz. Biraz peşin peşin kabullenmiş gibisiniz sonucu. O nedenle yapın siz, engel olan yok ama Sayın Cumhurbaşkanı geldiği zaman Eskişehir'deki bütün camilerin duvarlarında Sayın Cumhurbaşkanının resmi vardı. Miting afişi bütün okulların duvarlarında vardı. Okulları ve camileri siyasete alet ettiğiniz için yanlış. Bunu ısrarla yapmakta direniyorsunuz. Yanlış yapıyorsunuz. Bunun sonu hayırlı olmaz doğru değildir ve bu işten vazgeçmenizi öneriyorum” şeklinde konuştu.

“SİZ KİMSİNİZ DERKEN ÇOK NET VURGULADIM”

“Niçin “Siz kimsiniz?” derken çok net vurguladım.” diyen Kurt, “Kurumlar arasına Parti girmez Türkiye parti devletini terk edeli 70 yıl oldu bunu üstüne basa basa vurguladım ve söyledim AK Parti yöneticilerinin böyle bir şeye cesaret etmesini doğru bulmuyorum. Yarın inşallah biz iktidar olacağız. Biz öyle yapmayacağız. Vilayet kendi inisiyatifiyle işini yapar, Devlet Su İşleri kendi inisiyatifiyle işini yapar ama bunun aksine bir iş yapabilmek için illa partiden geçsin denirse bu yanlıştır. İtirazımız budur yoksa sizin kişiliğinize sizin insanlığınıza niteliğinize söyleyeceğimiz bir şey yok. Hak hukuk adalet mücadelesini her alanda sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Hakkımız varsa davayla da alırız mücadele ederek de alırız uğraşarak da alırız ve sonuçta alırız.” İfadelerini kullandı.

“AÇILIŞLARI YENİ CUMHURBAŞKANINA AÇTIRACAĞIZ”

Kazım Kurt ayrıca, “Genel Başkanı 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu siyasi parti mitinglerinde hiçbir açılış yapmadığını dile getirerek, “İlla tören yapalım diye bir derdimiz olursa gerçekten şu anda Odunpazarı Belediyesinin açılışını yapıp işi gerçekleştirip de tören yapmadığımız en az 20 tane iş vardır. Sayın Cumhurbaşkanı geleceği zaman Valilik bize sordu açılış yaptırmak istediğiniz yerler var mı diye. Biz yazdık gönderdik ama açılışını yapmadı Sayın Cumhurbaşkanı. Biz rahatız, siz kendi işinize bakın. Odunpazarı Belediyesinin, Büyükşehir Belediyesi'nin, Tepebaşı Belediyesi'nin ürettiği şeyleri biz yeni Cumhurbaşkanına açtırmayı düşünüyoruz.” dedi.
 
Kaynak : Şener Çetin
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi