Zarar gören seracılara destek

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Zarar gören seracılara destek
A
a

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yaklaşık iki ay önce kar yağışı...

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yaklaşık iki ay önce kar yağışı ve lodos nedeniyle seraları zarar gören çiftçilere Orman Bölge Müdürlüğünden ilk yılı ödemesiz, 5 yıl vadeli, yıllık faizi yüzde 1,5 olan kredi verileceğini bildirdi.

Hasarı yerinde görmek için Mihalgazi ve Sarıcakaya ilçelerine giden Ateş ve beraberindekiler, yerel yöneticiler ve mahalle sakinleriyle görüştü.

Ateş, hasarın boyutlarını gördükten sonra Orman Genel Müdürlüğünden ilave ödenek istediklerini, başta yaklaşık 80 aileye yeni sera kurmaları için ödenek ayrıldığını söyledi.

Sarıcakaya'da en çok mağdur olan çiftçiden başlanarak hane başına 500 metrekarelik yeni sera yapımı için 15 bin lira verileceğini aktaran Ateş, "Krediler, ilk yılı ödemesiz ve 5 yıl vadeli olacak. Yıllık faizi de sadece yüzde 1,5. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün ve Sosyal Yardımlaşma Fonu aracılığıyla kaymakamlıklarımızın da hasarı gidermeye çalıştığını biliyoruz. Uzun yıllardır böyle kış görmedik" diye konuştu.

Yeni yapılacak seraların, projeli ve afetlere dayanıklı olacağı öğrenildi. (AA)
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi