Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yaklaşık 5 bin yıllık geçmişe sahip Anadolu'nun kadim mirası Kavılca buğdayının yeniden Eskişehir topraklarında yetiştirildiğini ve ilk hasadın tamamlandığını duyurdu.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Ünlüce, sürecin tohumun toprakla buluşmasıyla başladığını, ardından başak veren buğdayların hasat edildiğini belirtti.
Hasadı yapılan Kavılca buğdayının, geçmişten günümüze uzanan Küllüoba Ekmeği'nin üretiminde kullanılacağını ifade eden Ünlüce, "Binlerce yıllık bir mirası yeniden canlandırıyor; kendi arazilerimizde emeğimiz ve toprağımızın bereketiyle geleceğe taşıyoruz. Çünkü bu yalnızca bir buğdayın değil, geçmişten bugüne şehrimizin kadim tarihinin yeniden filizlenmesidir." dedi.
Büyükşehir Belediyesi, projeyle hem Anadolu'nun yerel tohumlarını yaşatmayı hem de Eskişehir'in kültürel ve tarımsal mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Cumhur İttifakı Eskişehir’i kazanmak için CHP’den umutlu!
Tarkan Demir
Gelin Elif Mavi’nin yasını tutalım
Kerem Akyıl
Başkan Ataç her yerde!
Kaan Özcan
Eskişehir yeni eserler kazandı!
Seval Erci
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy