Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddelerinin yanı sıra Eskişehirspor’a verilecek destek de konuşuldu.
Meclis gündeminde yer alan 45 maddeden 6, 7, 8, 9, 10 ve 11’inci maddeler oy birliğiyle kabul edilirken, diğer maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi.
Toplantıda söz alan Han Belediye Başkanı Bekir Belceli, ilçeye yeterli yatırım yapılmadığını savunarak, çevre yolu ve mahalle bağlantı yollarının asfaltlanmasına yönelik verilen sözlerin yerine getirilmediğini söyledi.
Belceli, CHP’li belediyelerin bulunduğu ilçelerde asfalt ve park çalışmalarının sürdüğünü öne sürerek Han ilçesine aynı ölçüde hizmet verilmediğini ifade etti.
Eleştirilere yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise asfaltın temel hammaddesi olan bitüm fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle yol yatırımlarında revizyona gittiklerini belirtti.
Ünlüce, kredi talebinde bulunduklarını ifade ederek, "Kredi onaylandığı takdirde tüm ilçelerimizde planlanan yol çalışmalarına devam edeceğiz" dedi.
CHP Meclis Üyesi Ali Haydar Çelik de toplantıda Eskişehirspor’un yeni sezonda taraftar desteğine ihtiyaç duyduğunu belirterek tüm Eskişehirlileri kombine bilet almaya davet etti.
Bunun üzerine konuşan Başkan Ayşe Ünlüce, ilçe belediyelerinin kendi meclislerinde benzer kararlar aldığını hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin de konuya destek verebileceğini söyledi.
Ünlüce, "Salı günü yapılacak meclis toplantısında bu konu gündeme getirilirse, Büyükşehir Belediyesi olarak biz de seve seve en az birer kombine bilet alırız. Meclis üyelerimizin de buna itiraz edeceğini düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Belediye başkanlarının siyaseti!
Tarkan Demir
İbrahim Arslan ezber bozdu
Kerem Akyıl
Herkes sahada sorunlar ortada!
Kaan Özcan
İlk sınav, ilk izlenimler
Ahmet D. Canoruç
Simit meselesi!
Seval Erci
Bırakın çocuklar kod yazsın
Ümit Polatbaş
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy