Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi tarafından düzenlenen program kapsamında, farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen 17 üniversite öğrencisi çocuk hakları konusunda gerçekleştirilen etkinlikte bir araya geldi.
AIESEC Eskişehir aracılığıyla Türkiye'ye gelen uluslararası öğrencilerin katıldığı programda, çocuk haklarına ilişkin kapsamlı bir sunum ve interaktif atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Etkinlikte çocukluğun tarihsel gelişim süreci, çocuk haklarının ulusal ve uluslararası hukuktaki yeri ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi'nin yürüttüğü hak temelli çalışmalar katılımcılarla paylaşıldı.
Program kapsamında düzenlenen atölyelerde ise günümüzde çocukların karşı karşıya kaldığı temel hak ihlalleri ele alındı. Katılımcılar; çocuk işçiliği, erken yaşta ve zorla evlilikler ile suça sürüklenen çocuklar başlıklarında oluşturulan çalışma gruplarında sorunların nedenleri, çocuklar üzerindeki etkileri ve çözüm önerileri üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Hazırlanan grup sunumlarında farklı ülkelerden gelen gençler, kendi deneyimlerini ve bakış açılarını paylaşarak çocuk hakları konusunda uluslararası bir değerlendirme gerçekleştirdi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu tür etkinliklerle çocuk haklarının evrensel değerlerini uluslararası platformlarda paylaşmayı ve kültürler arası etkileşimi güçlendirmeyi hedefliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Eskişehir’in sağlık arazilerinin satışını kaldıracak yazı Cumhurb…
Tarkan Demir
YENİ Parti Erdoğan aleyhtarlığıyla ne kadar oy alır?
Kerem Akyıl
Yeni Parti Eskişehir’de iddialı
Kaan Özcan
Nostaljiye ilgiliyiz!
Seval Erci
Nereye yetişiyoruz?
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy