Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş, vefatının 57’nci yılında bıraktığı büyük mirasla anılmaya devam ediyor.
Pilotluğu, mühendisliği ve girişimciliğiyle Türk havacılığında öncü bir rol üstlenen Hürkuş, Türkiye’nin ilk yerli uçağını üreten isim olarak tarihe geçti.
Havacılığa olan tutkusu ve gerçekleştirdiği çalışmalarla nesillere ilham veren Vecihi Hürkuş’un hayatı, Eskişehirliler tarafından da unutulmaz bir değer olarak görülüyor.
Vecihi Hürkuş’un hayatını bir belgesel sayesinde öğrendiğini belirten Gülay Ateş, “Hayatını izleyerek öğrenmiştim ve çok etkilenmiştim. Çok emek verdiği çalışmalarının onaylanmamış olması beni çok üzmüştü. Çok akıllı bir isim ve çok kıymetli bir değerimiz.” dedi.
Ahmet Ezaydın ise Hürkuş’un Türk savunma sanayisi ve havacılığı açısından önemli bir isim olduğunu vurgulayarak, “Kendisi ilk yerli uçağımızı yapmıştı. Bugünkü Türk savunma sanayimize önemli katkılar sunmuş bir büyüğümüz. Değeri anlatmakla bitmez. Kendisine havacılığa sağladığı katkılardan dolayı minnettarız.” ifadelerini kullandı.
Ayhan Oskaylar da Vecihi Hürkuş’un tarihimize iz bırakan isimlerden biri olduğunu belirterek, “Havacılık alanında önemli çalışmalar yapmış, birçok pilot yetiştirmiştir. Onun çalışmaları birçok konuda örnek olmuştur.” diye konuştu.
Tayfun Pınar ise Hürkuş’un hem pilot hem mühendis kimliğiyle öne çıktığını belirtti. Pınar, “Milli Savunma Bakanlığı’na uçaklar üretmiş birisidir. Ülkemizde havacılığın ilk adımlarını atan, yol açan öncülerden biridir. Çalışmaları takdire şayan önemli bir şahıstır.” dedi.
Türk havacılık tarihinin simge isimlerinden Vecihi Hürkuş, cesareti, üretme tutkusu ve yenilikçi yaklaşımıyla aradan geçen yıllara rağmen ilham vermeye devam ediyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Hoca CHP’de mi kalıyor?
Kerem Akyıl
Geçim zorlaştı…
Seval Erci
Pişmanlıkların gölgesinde kalan hayat
Ümit Polatbaş
Sıkı para politikası 3 yılda vatandaşın sırtında kambura döndü!
Tarkan Demir
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
İlk sınav, ilk izlenimler
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy