Mühendis Tek-Sen Yerel Sendikası, Tepebaşı Belediyesi’nde görev yapan üç teknik hizmet sınıfı personeline yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Sendika Genel Başkan Yardımcısı Serhat Tüzün, kamu görevi yapan çalışanlara yönelik şiddetin kabul edilemeyeceğini belirterek, “Sessiz kalmayacağız” dedi.
Tepebaşı Belediyesi önünde bir araya gelen sendika üyeleri adına konuşan Serhat Tüzün, biri kadın olmak üzere üç teknik hizmet sınıfı personelinin saldırıya uğradığını belirterek, olayın görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi.
Saldırıların olağan hale gelmesine izin vermeyeceklerini ifade eden Tüzün, sorumluluk sahibi kurumları göreve davet etti.
Tüzün, “Kamu görevi ifa eden arkadaşlarımızın görevleri sebebiyle darp edilmesine gereken tepkiyi göstermeli ve yalnız olmadığımızı ortaya koymalıyız” ifadelerini kullandı.
Yaşanan sürecin daha önce başlayan tehditlerle devam ettiğini öne süren Tüzün, yaklaşık üç hafta önce hakaret ve üstü kapalı tehditlerle başlayan sürecin 6 Temmuz’da yaşanan saldırıyla büyüdüğünü söyledi.
Tüzün, “Üç teknik hizmet sınıfı mensubu personel arkadaşımız darp edilmiş, arkadaşlarını kurtarmaya çalışan kadın çalışanımız da tartaklanmıştır” dedi.
Saldırının planlı ve organize olduğunu savunan Tüzün, olayın ardından da tehditlerin sürdüğünü iddia etti.
Tüzün, “Şahısların bina dışına alınmasına rağmen ‘Sizi evinizden aldıracağız’ şeklindeki tehditler ve kurum personellerine yönelik küfürler, bu konuda pişmanlık göstermediklerini ve bir korku iklimi oluşturma çabası içerisinde olduklarını göstermektedir” diye konuştu.
Mühendis Tek-Sen Yerel Sendikası, kamu çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının takipçisi olacaklarını ve çalışanların güvenli çalışma koşullarına sahip olması için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
İsmini Eskişehir halkı belirleyecek
Seval Erci
Tarihçi Prof. Dr. Yakut’un bu çağrısı karşılık bulmalı!
Tarkan Demir
Türkiye bayrağı değil, Türk Bayrağı
Kerem Akyıl
Şeker fabrikasından ne istiyorsunuz?
Kaan Özcan
Ruhu eksilen mahalleler
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
Türkiye'de futbol
Osman Cemoğlu