Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliğine yönelik yürüttüğü denetimler kapsamında yeni bir liste yayımladı. 16 Nisan 2026 tarihli güncellemede, bazı peynir ve tereyağı ürünlerinin “taklit veya tağşiş” kapsamında değerlendirildiği duyuruldu. Açıklanan listede toplam 6 ürün yer aldı.
Bakanlık tarafından yapılan kontrollerde, bu ürünlerde temel gıda özelliklerini etkileyen içerik eksiklikleri tespit edildi. Mevzuat gereği, tüketicinin doğru bilgilendirilmesi amacıyla bu tür ürünler kamuoyuyla paylaşılabiliyor. Söz konusu uygulama, 5996 sayılı ilgili kanun çerçevesinde yürütülüyor.
Denetim sonuçlarına göre listeye giren ürünler arasında kaşar peyniri, tost peyniri ve tereyağı çeşitleri bulunuyor. Farklı illerde üretim veya satışa sunulan bu ürünlerin, içerik bakımından standartlara uygun olmadığı belirlendi.
Listede yer alan markalar ve ürünler ise şöyle sıralandı:
İlayda Çiftliği markasına ait kaşar peyniri (Aydın/Efeler), Uşağum Vakfıkebir tuzlu tereyağı (Konya/Karatay), Gülseren Kurt tereyağı (Ordu/Ünye), Çamoluk kaşar peyniri (Manisa/Kula – iki ayrı kayıt), Hamitköy yarım yağlı eritme tost peyniri (Manisa/Kula).
Yetkililer, tüketicilerin alışveriş yaparken ürün etiketlerini dikkatle incelemesi ve güvenilir markaları tercih etmesi gerektiğini vurguluyor. Denetimlerin ise aralıksız süreceği ifade ediliyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Müflis tüccar gözünü lojmanlara dikti
Kerem Akyıl
Başkan Ataç görevinin başında!
Tarkan Demir
Binlerce genç buluşacak!
Seval Erci
Eskişehir’e İYİ geldiler!
Kaan Özcan
Cezalar ağırlaşınca ihlaller azaldı
Ümit Polatbaş
Sağduyu her şeyden önemli
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
