Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) tarafından işletilen otoyol ve köprü geçiş ücretlerine 2026 yılı içinde ikinci kez zam yapıldı. 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giren yeni tarifeyle, özellikle Osmangazi, 1915 Çanakkale ve Yavuz Sultan Selim köprülerinde geçiş ücretleri artırılırken, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin ücretlerinde değişikliğe gidilmedi.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan yeni tarifeye göre, köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde en düşük artış oranı yüzde 18 oldu. Böylece yılın başında 995 TL olan Osmangazi Köprüsü ile 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 1. sınıf araç geçiş ücreti, 175 liralık artışla 1.170 TL'ye yükseldi.
Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde ise otomobiller için geçiş ücreti 95 TL'den 110 TL'ye çıkarıldı. Köprüyü kullanan diğer araç sınıflarında da yeni ücret tarifesi uygulanmaya başlandı.
Öte yandan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçiş ücretlerinde herhangi bir artış yapılmadı. Her iki köprüde de mevcut ücret tarifesi uygulanmaya devam edecek.
Yeni geçiş ücretleri, 1 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 00.00 itibarıyla uygulanmaya başlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü, ücretlere KDV'nin dahil olduğunu belirtirken, otoyollarda giriş bilgisinin bulunmaması veya U dönüşü yapılması halinde ilgili tarife hükümlerinin uygulanacağını bildirdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Maden ihracatçıları da Eskişehir için THY’den tarifeli uçak sefer…
Tarkan Demir
Eskişehir çok sağlıklı
Kerem Akyıl
Eskişehir örgütü Talat Yalaz'ın yanında!
Kaan Özcan
Tedbirli olalım
Seval Erci
Acelesi olanlara küçük bir not
Ümit Polatbaş
Böyle sezona başlanmaz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy