Eskişehir'de D-200 karayolu üzerinde bulunan Tepebaşı Kavşağı, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla kalıcı olarak trafiğe kapatıldı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün trafik güvenliğinin artırılması ve ulaşım akışının iyileştirilmesine yönelik talebi doğrultusunda yaklaşık bir yıl önce başlatılan uygulama, yapılan değerlendirmelerin ardından kalıcı hale getirildi.
Tepebaşı Kavşağı, UKOME'nin 15 Temmuz 2025 tarihli kararıyla deneme amacıyla araç trafiğine kapatılmıştı. O dönemde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü'nün talebinin UKOME'de değerlendirilerek kabul edildiği ve düzenlemenin geçici olarak uygulanacağı kamuoyuna duyurulmuştu.
Bir yıllık uygulamanın ardından gerçekleştirilen UKOME toplantısında, deneme sürecine ilişkin değerlendirmeler ele alındı. Yapılan görüşmeler sonucunda Tepebaşı Kavşağı'nın kalıcı olarak kapatılmasına oy birliğiyle karar verildi.
Alınan kararla birlikte, D-200 karayolu üzerindeki trafik akışının daha güvenli ve kesintisiz şekilde sürdürülmesi amacıyla hayata geçirilen trafik düzenlemesi bundan sonraki süreçte de kalıcı olarak uygulanacak.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Geçim zorlaştı…
Seval Erci
Pişmanlıkların gölgesinde kalan hayat
Ümit Polatbaş
Sıkı para politikası 3 yılda vatandaşın sırtında kambura döndü!
Tarkan Demir
Mobilya sektörünü kim bu hale getirdi?
Kaan Özcan
O haberi duyunca ağlamıştım
Kerem Akyıl
İlk sınav, ilk izlenimler
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy