Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, üreticileri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda süper meyve olarak anılan Aronyayı üretmeye başlayan çiftçilere, Tepebaşı Belediyesi tarımsal danışmalık hizmeti vererek destek oluyor.
Tepebaşı Belediyesi, bölge üreticilerine destek olduğu çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Süper meyve olarak da anılan başta gıda olmak üzere birçok alanda kullanılan Aronya yetiştiriciliği için çalışmalara başlayan Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, teknik elemanları, bahçe tesisi ve bakımı ile ilgili üreticilere teknik destek veriyor. Bu kapsamda alternatif tarıma yönelen Yakakayı Mahallesinden Süha Süzen ve Gündüzler Mahallesinden Hüdaver Çıraklıoğlu, Aronya bitkisini yetiştirmeye başladı. Süha Süzen, 2021 yılında 38 dekarlık alana 13 bin 500 Aronya fidanı dikerken Hüdaver Çıraklıoğlu 2022 yılında 20 dekar alana 6 bin 500 fidan dikti. 2021 yılında ekilen ve bu yılın eylül ayında yapılan hasattan elde edilen 10 ton ürün, üreticinin pazarlama stratejini desteklemek amacıyla Tepebaşı Belediyesi’ne ait Sakintepe Soğuk Hava Deposu’nda muhafaza ediliyor.
Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, ilçenin ekonomisine katkı sağlamak için yerli üreticilere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini bildirdi.
ARONYA MEYVESİ NASIL TÜKETİLİR?
Küçük ve siyaha yakın mor aronya meyvelerini taze tüketmenin yanında meyve suyunu, tozunu, reçelini de damak tadınıza göre şekillendirerek tüketebilirsiniz.
KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR
Metabolik sendrom ve benzeri etkilerle damar tıkanıklığına karşı etkisinin 2 ay günde 3’er bardak kullanımla ortaya çıktığı ve ciddi risk azalttığı; insan vücudunda damar tıkanıklığı tehdidini arttıran faktörleri azalttığı gösterilmiştir.
Laboratuvarda hücre kültürleri çalışmalarında ve hayvan deneylerinde kanser hücresi artışını durmasını sağlayan meme, kalın barsak, kemik iliği kanseri ve akciğer kanseri dokusunda antosiyanin miktarının çok zengin olması sebebiyle; kanser hücresi sinyalizasyonunu bozar.