Pazaryeri’Nde Yağmur Ve Şükür Duası Yapıldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Pazaryeri’Nde Yağmur Ve Şükür Duası Yapıldı
A
a

Pazaryeri Belediyesine Bağlı; Güde, Bahçesultan, Burçalık Ve Nazifpaşa Köylerinde Yaşayan Vatandaşlar, Her Yıl Geleneksel Hale Getirilen Yağmur Ve Şükür Duasında Bir Araya Geldi

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Pazaryeri’ne bağlı Güde, Bahçesultan, Burçalık ve Nazifpaşa köylerinde yaşayan vatandaşlar, her yıl geleneksel hale getirilen yağmur ve şükür duasında bir araya geldi.
Her sene Bahçesultan ile Güde köyü arasındaki alanda yapılan şükür duası yağmur nedeniyle Güde Köyünde bir okulun bahçesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe köy muhtarları, köylerinden ayrı diğer illerde yaşayan vatandaşlar ve vatandaşlar katıldı. Şükür duası Güde Köyü Camiinde okunan Mevlit ile başladı. Öğle namazını müteakip okul bahçesine kurulan çadırların altında yemek ikramıyla sona erdi.
Güde Köyü Muhtarı Metin Turan, yıllardır geleneksel olarak 4 köy bir araya gelerek yağmur ve şükür duası yaptıklarını belirterek, “Bu yıl havalar çok yağışlı gitti ama bizler yine şükür duası için bir araya geldik tüm katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Etkinliğe, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri, dernek üyeleri ile çevre il ve ilçelerden ve köylerden vatandaşlar katıldı.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi