Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele ve hudut güvenliği faaliyetlerine ilişkin haftalık bilgilendirmesini yaptı. Açıklamada, hafta içerisinde 2 PKK’lı teröristin teslim olduğu, sınır hatlarında ise yüzlerce kişinin yasa dışı geçiş girişiminin engellendiği bildirildi.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele faaliyetlerine ilişkin son gelişmeleri açıkladı.
Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığında gerçekleştirilen Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Aktürk, hafta içerisinde 2 PKK’lı teröristin teslim olduğunu duyurdu.
Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ülkenin savunma ve güvenliği kapsamında görev ve faaliyetlerini kararlılıkla sürdürdüğünü belirtti.
Hudut güvenliğine ilişkin verileri de paylaşan Aktürk, hafta içerisinde sınır hatlarında yasa dışı yollarla geçiş yapmaya çalışan 790 kişinin yakalandığını, 887 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini açıkladı.
Böylece 1 Ocak’tan bu yana yasa dışı geçiş girişiminde bulunurken yakalananların sayısının 10 bin 445, engellenenlerin sayısının ise 49 bin 394 olduğu bildirildi.
Iğdır ve Hakkari hudut hatlarında gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde de yaklaşık 7 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiği kaydedildi.
MSB Sözcüsü Aktürk, 7-10 Eylül tarihleri arasında Çok Uluslu Müşterek Harp Merkezi Komutanlığının ev sahipliğinde NATO İletişimciler Konferansı düzenlendiğini söyledi.
Konferansa 42 ülkeden 542 iletişimcinin katıldığını belirten Aktürk, toplantılarda stratejik iletişim, dezenformasyonla mücadele, yapay zeka araçlarının kullanımı ve değişen bilgi ortamının ortaya çıkardığı fırsat ve risklerin ele alındığını ifade etti.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin uluslararası askeri eğitim faaliyetlerine de değinen Aktürk, Libya’nın doğu ve batı bölgelerinden 362 askeri personelin katıldığı Komando Temel Eğitimi’nin başarıyla tamamlandığını açıkladı.
Eğitimin 40’ıncı Komando Eğitim Tugay Komutanlığı tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.
Aktürk, yerli ve milli savunma sanayisi ürünlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine kazandırılmaya devam ettiğini de açıkladı.
Son bir hafta içerisinde MKE tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığına çeşitli silah ve mühimmat teslimatlarının yapıldığı, savunma sanayi paydaşlarına ise orta menzilli füze yakıt çubuğu ve Altay tankı ana silah sistemi teslim edildiği belirtildi.
ASELSAN tarafından Hava Kuvvetleri Komutanlığına Hassas Güdüm Kiti (HGK-84) ve Lazer Güdüm Kiti (LGK-82) teslimatlarının da gerçekleştirildiği bildirildi.
MKE'nin Polonya’da düzenlenen MSPO Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı kapsamında Polonya savunma sanayi kuruluşlarından PGZ ile hava savunma sistemleri alanında iş birliğine yönelik Mutabakat Zaptı imzaladığı açıklandı.
MKE'nin ayrıca Mısır’da düzenlenen 2’nci El-Alameyn Hava Fuarı’na katılım sağladığı belirtildi.
MSB Sözcüsü Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve yurt dışındaki etkinliklerine ilişkin de bilgi verdi.
Türk Yıldızları’nın Mısır’da düzenlenen 2’nci El-Alameyn Hava Fuarı kapsamında gösteri uçuşları gerçekleştirdiğini belirten Aktürk, SOLOTÜRK’ün 12-13 Eylül’de Fransa’da düzenlenecek Saint-Dizier Hava Gösterileri’ne katılmasının planlandığını açıkladı.
Deniz kazalarının ardından yürütülen çalışmaların da devam ettiği bildirildi.
30 Ağustos’ta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Girne açıklarında alabora olan yolcu gemisinde kaybolan vatandaşlar ile 2 Eylül’de Marmara Denizi Silivri açıklarında iki ticari geminin çarpışması sonucu batan geminin kayıp mürettebatına yönelik arama kurtarma faaliyetlerinin Deniz Kuvvetleri unsurlarınca 7 gün 24 saat sürdürüldüğü açıklandı.
Aktürk, İsrail’in Lübnan ve Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.
Lübnan’da 2 Mart’tan bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 4 bin 300’ü, yaralıların sayısının ise 12 bin 300’ü aştığını belirten Aktürk, Filistin’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana 1.300’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, Ekim 2023’ten bu yana toplam can kaybının ise yaklaşık 75 bine ulaştığını söyledi.
Aktürk, Gazze nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin kritik veya acil düzeyde açlıkla karşı karşıya olduğunu belirterek uluslararası topluma somut tedbir alma çağrısında bulundu.
MSB’nin haftalık bilgilendirmesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadele, hudut güvenliği, uluslararası askeri eğitim ve savunma sanayisi faaliyetlerinin yanı sıra NATO kapsamındaki çalışmalarını da sürdürdüğü belirtildi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
YENİ Parti üyenin sözünün üzerine söz istemiyor!
Tarkan Demir
Talat Yalaz’dan karşı hamle
Kerem Akyıl
Yenikent'te yeni dönem!
Kaan Özcan
Eskişehir yeni eserler kazandı!
Seval Erci
Mesele domates değil, hâlâ anlamadınız mı?
Ümit Polatbaş
Daha iyi performansları göreceğiz
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy