Zararı CHP gördü

CHP’nin 25 yıldır yapmadığı ön seçimler, ciddi sıkıntılara neden oldu. Özellikle Tepebaşı Bölgesi’nde düzenlenen delege seçimleri çok sıkıntılıydı. Nitekim sandıklardan çıkan oylarda iki farklı mühür görülmesi üzerine önseçimler iptal edildi.

30 Ocak 2024 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP’nin 25 yıldır yapmadığı ön seçimler, ciddi sıkıntılara neden oldu. Özellikle Tepebaşı Bölgesi’nde düzenlenen delege seçimleri çok sıkıntılıydı. Nitekim sandıklardan çıkan oylarda iki farklı mühür görülmesi üzerine önseçimler iptal edildi.

Şimdi gözler Parti Meclisi’ne çevrilmiş durumda. Parti Meclisi eğer ki seçimlerin tekrarını isterse kısa süre içinde bu seçimler tekrar edilecek.
Tavsiye etmek haddim değil ancak ön seçimler eğer ki tekrarlanmazsa, bu durum dedikoduların ayyuka çıkmasına neden olur ve CHP daha fazla zarar görür. O yüzden en mantıklı karar seçim tekrarı olacaktır.
Siyasetti parti içi muhalefet ne demek iyi bilirim. Ancak politik hırsların partiye zarar vermesi demek, çizginin aşılması anlamına gelir.
Yaşananlar CHP’lilerin moralini bozar ve rakiplerinin işine yarar. Demek ki birileri istemeden de olsa partisine zarar vermiş.

AK Parti’de önemli istifa

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, görevinden istifa etti. Yahut görevinden istifa etmesi istendi.
Her zaman söylüyorum; siyasette olabilecek en zor görev İl Başkanlığı’dır. Eğer aday olursanız herkes sizin yanınızda olur. Eğer il başkanıysanız herkes sizin karşınızda olur. Sayın Süleyman Reyhan muhtemelen yaşadıklarından dolayı çok üzülmüştür. Ancak yine de tuhaf bir şekilde kuş gibi hafiflediğini de hissetmiştir. Giden İl Başkanı Süleyman Reyhan’a geçmiş olsun, gelen İl Başkanı Gürhan Albayrak’a Allah kolaylıklar versin.
Bütün bu gelişmeler AK Parti’de huzurlu bir seçim sürecinin yaşanmayacağını işaret ediyor olabilir. Daha önce zaten yerel seçim için iş başına gelen Süleyman Reyhan yönetiminin istifası alınmış, henüz 1 hafta önce de Reyhan’ın İl Başkanı olduğu yeni bir yönetim belirlenmişti. Şimdi il başkanı da görevden alınmış durumda.
Bütün bunlar partinin güllük – gülistanlık olmadığını gösteriyor.

Büyük geçmiş olsun İYİ Parti

Siyasette bütün bu gelişmeler olurken bir an için aklıma İYİ Parti geldi. Eğer ki İYİ Parti’nin düzenlediği bir delege önseçimleri iptal edilseydi veya 4 – 5 gün önce atanan İl Başkanı görevden el çektirilseydi ne olurdu?
Muhtemelen “İYİ Parti çöktü, İYİ Parti bitti” gibi manşetler birbirini takip ederdi. 
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi