TÜGVA Müzesi

Selamın aleyküm dostlar. Dert mekanına hoşgeldiniz. Derdini söylemeyene kimse derman olmaz. Bak ben geçenlerde içimi döktüm. KAYPAKLARDAN çektiklerimi döküldüm.

21 Mayıs 2024 13:50
A
a
Sütiş Eskişehir

Selamın aleyküm dostlar. Dert mekanına hoşgeldiniz. Derdini söylemeyene kimse derman olmaz. Bak ben geçenlerde içimi döktüm. KAYPAKLARDAN çektiklerimi döküldüm.
Ahhhhhhh, Ahh!!!! KAYPAK dertlerimi yaşadıkça anlatırım. 
Boşuna dert mekanı değil bura. Dert bir değil ki a dostlar. ETİ Göç Müzesi’nin TÜGVA’ya verilmesine dertlendim bu sefer. Efendim Eskişehir yıldızı parlayan bir şehirdir. Çok saygı değer üstadımız bakanımız millet vekilimiz Nabi Avcı hocamız bundan taaaaa 10 sene evvelinde aşkımız Eskişehirimizi Türk Dünyası Kültür Başkenti yapmış idi. O zaman çok büyük kaynak gelmiş idi bu şehre. Bi şeyler yapıldı güzel şeyler yapıldı. Aşkı şehirimiz para da gördü. O zamanlar Eskişehirden çok daha fazla para gören değerli kişilerde vardır. Helali hoş olsun yarasın çatır çatır yesinler efendim.
Aşkı şehirimiz Türk Dünyası Kültür Başkenti olunca Odunpazarı’nın tarihi bölgesinde en güzel yerde yer alan bir arsa Türk Dünyası Vakfı’na tahsis edildi. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edildi. Tahsis edildi amma bedavadan tahsis edilmez. Bi şart var. Tahsis edilen araziye Göç Müzesi Yapılacak. Türk Dünyası Vakfı bu şartı kabul eder. Buraya Göç Müzesi yapıcam der. Neden göç müzesi yapmak istenir??? Çünki aşkı şehire göç eden çoktur. Birçok ülke dışından soydaşlar ve kardeş gördüklerimiz Eskişehire gelirler. Göç müzesi doğrudur. 
Şindi bak buraya kulak kesil efendi!!!! Türk Dünyası Vakfı Eskişehirin büyüğü uluslar arası büyük ticaret yapan gurur duymaktan kendimizi alamadığımız ETİ şirketine bir teklif yapar. Vakıflar Müdürlüğünün bedavadan amma müze yapmak şartıyla Türk Dünyası Vakfına verdiği değer abidesi araziye müze binası yapmasını ister ETİnin. Sen müze binasını yap biz müzenin adını ETİ koyalım der. ETİ kabul eder. Bina kimseye danışılmadan yapılır biter. ETİnin binaya 10 yıl öncesinin parasıyla 200 milyon Türk lirası harcadığı konuşulur. Hatta büyük insan çok Sevgili Sayın Murat Taşkın biz onun gibi yazamayız halkız biz dert anlatırız. Müsaade ederse adını yazacam. 200 milyon parayı Sevgili murat Taşkın usta yazmıştır kimse itiraz etmemiştir. Sonunda 200 milyona odunpazarı tarihi bölgenin dokusuna büyük zarar veren kötü mimariyle yapılır müze binası. Sonra ETİ Göç Müzesi tabelası çakılır. Sonra içi doldurulmaya başlanır. Amma bak gör ki 10 yıl oldu müze açılmadı.
Sonradan bak seçim bittikten sonra büyük ulu pek güçlü amma gücünü milletten almayan TÜGVA vakıfı ETİ Göç Müzesini kapatır. ETİ Göç Müzesi tabelasının yerine TÜGVA kıraatanesi tabelası asar. Tepkiler olur kulak asan olmaz. Yaptık oldu derler. Müze nerededir???? Müze kaybolmuştur buhar olmuştur uçmuş gitmiştir. ETİ nerededir???? Bari ETİ TÜGVA kıraatanesi olsaymış!!!! ETİ buna izin verirmi!!!! ETİ kurumsal itibarlı yapıdır. tabiki buna izin vermez. ETİ de gider oradan. O zaman 10 yıl kadar önceki zamanda verdiği 200 milyon nerededir???? O da gide buhar olur uçar gider. Bak o zaman 200 milyon ne büyük paradır. 2014te dolar 2 lira 20 kuruştur. 90 milyon 909 dolar yapar. Bugün dolar 32 lira 22 kuruştur. O gün ETİ’nin harcadığı 90 milyon 909 dolar bugün 2 milyar 929 milyon 90 bin Türk lirası yapar. 2 milyar 929 milyon 90 bin para nerededir???? Uçmuştur kaybolmuştur. ETİ o parayla aşkı şehire yatırım yapmıştır bağışlamıştır bina yapmıştır. O binaya tügva çökmüşmüdür???? Kim izin vermiştir???? Müze nerededir???? Müzenin içindekiler nerededir???? Müzenin içindekilere kaç tl para harcanmıştır???? Kim bağışlar yapmıştır başka???? Onlar bu durumdan memnun mudurlar? Sevgili değerli Meltem Karakaş hanımefendi gastesi sormuştu müzenin içindeki eşyaların akıbetini kimse cevap vermedi. 
Sevgili çok saygı değer beyefendi Odunpazar belediye başkanı avıkat Kazım Kurt beyefendiyi bu olay ilgilendirir. Çünkü kendi yönettiği ilçenin en nadide yerindeki kamu malı müze olacakken kapatılır yerine kıraatane açılır. Heralda ülkenin en ihtişamlı kıraatanesi olmuştur. Kıraatanede ejder meyvesi içeceği ikram edileceğide konuşulur. Çok değerli avukat kazım Kurt başkan bundan memnun olmaz itiraz eder hep. Geçmişte itiraz etmişti neden müze hala olmadı diye. Bi itirazı daha vardı neden böyle tarihi dokuya uygun bina yapılmadı beton yapıldı diye. Şimdi ora kıraatane yapıldı tügvaya verilerek. Bunu Türk dünyası vakfı yaptı bedava aldığı arsanın üzerine ETİye bina yaptırdı bu da bedavaya geldi sonra Tügva vakfına bedava verdi. Çok sevgili tepkili saygıdeğer avukat kazım kurt tepki gösterdi. Sorular sormuştur yanıtlanması için. Sorular can alıcı olmuştur. Türk Dünyası Vakfı ne kadar gelir elde etti? Bu geliri nerelere harcadı? Eskişehir'den aldıklarını nereye götürdü? Türk Dünyası Vakfı niçin İstanbul'a taşınıyor? Genel Kurul tutanakları niçin paylaşılmıyor? O Kıraathane'de ne olacak?
Pek değerli hukukcu avukat belediye başkanı kazım kurt bunları sordu. Hukukçu olduğu için bu işleri iyi bilir. Bu işin altında nelerin yattığını zaten bilir sorular sorar. Sevgili Sayın avıkat Kazım Kurt Beyefendinin soruları aslında suç duyurusu niteliğindedir. Savcılık bu soruları Türk Dünyası Vakfına kendisi sorarmı???? Sormazsa türk dünyası vakfı Pek değerli başkan Kazım Kurta kendi cevap verecekmi???? 
Bekleyip göreceğiz…

Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon
Bilen Bircan 22 Mayıs 2024 13:57

Daha çok beklersiniz. Ben de şeyi merak ediyorum mesela… Bugün personeline bir top kağıt alamayan Anadolu Üniversitesi o dönem Türk Dünyası Vakfı’na ayrı, Türk Dünyası Kültür Başkenti hikayesine ayrı milyonlar harcadı, yetmedi sayın büyüğümüz Nabi Avcı istedi diye gitti yeni stadı yaptırdı, oraya da milyonlar gitti. Sazova parkında atıl duran Türk Dünyası Araştırma Merkezi’ne de ayrı milyonlar harcandı. O da yetmedi sayın büyüğümüz istedi, 1 tane az mutlu üniversiteden, 2 tane mutsuz ve parasız üniversite çıkardı. Bugün Türk Dünyası Vakfı ve Tügva ile ilgili bir şeyler Eskişehir’de tartışılıyorsa Anadolu Üniversitesi, Nabi Avcı, Anadolu Üniversitesi’nin bugünkü rektörü ve iki önceki rektörü de anılmadan olmaz kanımca. Bir sonraki yazınızda bunlara da değininiz lütfen. Halk bunları da bekliyor.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi