Sırada AK Parti ve İYİ Parti var

CHP’de dile getirilen, fakat pek ihtimal verilmeyen bir gelişme yaşandı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ayşe Ünlüce ilan edildi. Şimdi gözler Eskişehir’de muhalefet olan iki partiye çevrildi; AK Parti ve İYİ Parti.

13 Ocak 2024 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP’de dile getirilen, fakat pek ihtimal verilmeyen bir gelişme yaşandı ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Ayşe Ünlüce ilan edildi. Şimdi gözler Eskişehir’de muhalefet olan iki partiye çevrildi; AK Parti ve İYİ Parti.
AK Parti Büyükşehir adayını belirledi. Ancak ilçe adayları hâlen belli değil. Bu arada yeni İl yönetimleri de atandı. Odunpazarı ve Tepebaşı adayları da belli olursa kolları sıvayabilirler.
Büyükşehir adayını ilk açıklayan İYİ Parti’nin Odunpazarı adayı da açıklanmıştı. Hem Melih Aydın hem de Emine Edizgil sessiz ama yoğun bir tempoda çalışıyorlar. Öte yandan İYİ Parti’nin Tepebaşı adayı da açıklanmadı. Ben ay sonuna kadar İYİ Parti’nin tüm Türkiye’de eksik olan adaylarını açıklayacağını zannediyorum. Genel Merkez’den bize gelen bilgiler bu yönde.
Tabii çok üzerinde durulmayan bir konu da var: Belediye Meclis üyelikleri için de partiler yoğun bir tempoda çalışıyor. İYİ Parti’nin içinde olduğum için kıyasıya bir rekabet olduğunu biliyorum. Muhtemelen diğer partilerde de böyle bir rekabet vardır.
Belediye Meclis üyeleri yalnızca belediye reislerinin birlikte çalışacakları mesai arkadaşları değil, aynı zamanda partilerine oy kazandıran – hatta belki de seçim kazandıran isimlerdir.
Eskişehir’de şimdiden tahmin oyunları başladı. Herkes – genelde kendi tuttukları partilerin kazanacağını iddia ediyor. Ancak bütün belediye başkan adayları ve meclis üyesi adayları açıklanmadan tahmin yapmak, papatya falı bakmaktan farksız oluyor.

Tepebaşı fakirin duasını alıyor

Tepebaşı Belediyesi 2023 yılında her gün 104 hanede yaşayan 145 kişiye sıcak yemek servisi ulaştırmış. Toplam 53 bin porsiyon yemek dağıtan Tepebaşı Belediyesi’ni tebrik ederiz. Ki aynı Tepebaşı Belediyesi aynı yıl 3 bin haneye de gıda yardımı ulaştırmış.
Maalesef ülkemizdeki ekonomik kriz açlık sınırlarını zorluyor. Üstelik kriz gün geçtikçe daha derinleşiyor. Bu krizi geçirmek herhangi bir belediyenin yapabileceği iş değil. Ancak kendi sorumluluk bölgesindeki aç vatandaşların derdine derman olabilirler. Sosyal yardımlaşmanın en güzel örneklerini veren Tepebaşı Belediyesi’ni tebrik ederiz; fakirlerin ve açların dualarını alıyorlar.

Sağlık Bakanlığı kötülük yapıyor

Eskişehir Bilecik Tabip Odası Başkanı Hamit Güçlüer, son bir aydır etkili olan salgının bahar nezlesi olmadığını, aksine ölümcül Influenza ve Covid salgını olduğunu belirtti. Güçlüer, "Sağlık Bakanlığı'nın veri paylaşmadığı için hastalığın yaygınlığını tam olarak bilemiyoruz" dedi.
Sağlık Bakanlığı neden veri paylaşmaz; anlamak mümkün değil. Netice itibarıyla Sağlık Bakanlığı’nın görevi, halkın sağlığını korumak. Eğer ortada ciddi bir salgın varsa – ki var – bunun halka açıkça anlatılması lazım ki millet önlemini alsın.
Bu haliyle Sağlık Bakanlığı insanlara iyilik değil, kötülük yapıyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi