Murat Mercan giderek güçleniyor

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevine son verildi ve yerine Eskişehirli Fatih Karahan getirildi. Bir Eskişehirli olarak gurur duyuyorum. Ancak Sayın Karahan sadece Eskişehirli olmasıyla değil, aynı zamanda Murat Mercan’ın yeğeni olmasıyla da dikkat çekiyor.

5 Şubat 2024 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevine son verildi ve yerine Eskişehirli Fatih Karahan getirildi. Bir Eskişehirli olarak gurur duyuyorum. Ancak Sayın Karahan sadece Eskişehirli olmasıyla değil, aynı zamanda Murat Mercan’ın yeğeni olmasıyla da dikkat çekiyor. Son Washington Büyükelçisi olan Murat Mercan daha önce Tokyo Büyükelçimiz olarak memlekete önemli hizmetlerde bulunmuştu. 

Ancak biz Eskişehirliler onu daha ziyade AK Parti’nin kurucularından ve eski Genel Başkan Yardımcılarından biri olarak tanıyoruz. 22’inci ve 23’üncü dönem Eskişehir Milletvekili olan Hasan Murat Mercan, aynı zamanda hükûmette de akrabalık ilişkileri olan bir isim.
Şu anda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olan Alparslan Bayraktar da Sayın Mercan’ın damadı oluyor.
Dolayısıyla Murat Mercan her ne kadar emekli olsa da, politik gücünü koruyor. Hatta ne koruması? Giderek gücünü artırıyor. Dolayısıyla AK Parti Eskişehir Teşkilatının olası bir yerel seçim başarısızlığından sonra bizzat Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonu kaldırıp, “Murat Bey şu Eskişehir’i de size emanet ediyorum” demesi kimseyi şaşırtmasın.
Her neyse…
Temennimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin “Devlet” gibi yönetilmesi ve Türk ekonomisinin bir an önce düzelmesi. 1982 Eskişehir doğumlu Fatih Karahan’a yeni görevinde başarılar dileriz. Başarılı olmasını hem bir Eskişehirli hem de Türk vatandaşı olarak çok istiyoruz.

Büyükşehir’i bu konuda eleştiremem 

Büyükşehir Belediyesi yeni bir Halk Ekmek Fabrikası açarak, dar gelirliler için üretime başladı. Bu yeni fırında ekmek, simit ve kurabiyeden sonra şimdi de tost ekmeği üretildi. Türkiye’nin pek çok yerinde halk ekmek fırınları açılıyor ve bu belediyeler Eskişehir’i örnek alıyor.
Normal koşullar altında bu fırınlardan dolayı belediyeleri eleştirirdim. Çünkü liberal ekonomiye inanan birisi olarak devletin (Belediye de devlet kurumudur) ekonomiden el çekmesini savunurum.
Ancak memleketimiz öyle bir noktaya geldi ki, bir somun ekmek almak; dar gelirliler için mesele olmaya başladı. Bu şartlar altında ideolojik tartışmalar yapmanın bir anlamı yok. Vatandaşın karnını doyuracak her hamleyi destekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ni yeni fırınından dolayı tebrik ediyorum.

Simit lüks olacak 

Başkentimiz Ankara’da simit fiyatları 15 liraya çıkarıldı. Daha sonra fırıncılara hükûmet tarafından yapılan baskı sonucu 12 buçuk liraya düşürüldü. Hatta duyduğumuz kadarıyla bakan yardımcılarından biri fırıncılara, “Seçimlerden sonra zam yaparsınız” demiş.
Şimdi sadece böyle bir açıklama bile Avrupa’da hükûmetin istifa etmesine neden olurdu. Maşallah bizim hükûmetimizdekiler, tıpkı taş fırında yapılmış simitlerimiz gibi pek pişkinler. Simit fiyatlarını düşürmek, maliyetlerin neden arttığını tespit etmek ve artan hayat pahalılığını nasıl yok edeceklerine karar vermek yerine, “Seçimden sonra zam yaparsınız” diyorlar.
Özetle vatana – millete hizmet etmek değil, seçimlerden önce algıyı kurtarmak niyetindeler.
Her neyse…
Bilindiği gibi Eskişehir’de simit şu anda sadece 9 lira. Bu paranın maliyetleri ancak kurtardığı biliniyor. Üstelik un, susam, tahin ve enerji fiyatlarına da her an yeni zamlar gelebilir. Bu koşullar altında Eskişehir simidinin 9 lira olarak kalmasını beklememek lazım.
Belli ki seçimlerden sonraki zam yağmurundan simitler de nasibini alacak. Korkarım ki yakında öğle yemeğini simitle geçiştirmek bile lüks olacak. Vatandaş olarak kuru ekmeğe talim edeceğiz…
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi