Hesabını mutlaka verecekler

Odunpazarı Belediyesi'nde, Burhan Sakallı döneminde Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde görev yapan Aydın Z. aşaran, devletin ve dolayısıyla milletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı iddiasıyla suçlanıyor.

31 Mayıs 2024 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediyesi'nde, Burhan Sakallı döneminde Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde görev yapan Aydın Z. aşaran, devletin ve dolayısıyla milletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı iddiasıyla suçlanıyor. Bu iddialar, AVANTA karşılığı yüksek fiyatlandırma ve olmayan işleri yapılmış gibi gösterme gibi çeşitli usulsüzlüklerle Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün harcadığı milyonlarca lira içerisinden büyük vurgun yapıldığı yönünde. AŞARAN milletin devletin parasını fena aşırmış.
Dostlarım, Ülkemizin kalkınması ve kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulması için harcanması gereken bu paraların, haksız yere bir AVUÇ KİŞİNİN CEBİNE AKTARILMASI kabul edilemez bir durumdur. Devletin ve dolayısıyla milletin malını, ihalesiz ve usulsüz bir şekilde yandaşına ve kendisine aktaranların, mutlaka bu yaptıklarının hesabını vermeleri gerekmektedir. Fitil fitil burnundan getirilip, hukuk önünde hesap vermelidirler.
Kamuoyunun adeta vicdanını sızlatan bu olay, Kazım Kurt'un 2014 yılında Odunpazarı Belediye Başkanı seçilmesinin ardından gün yüzüne çıkmıştır. Ancak iddia edilen vurgunun boyutları o denli büyük ki, insanın aklı almıyor. Aydın Z. aşaran'ın görev yerinin değiştirilmesi ise sadece bir yüzeysel çözüm olabilir. Gerçek çözüm, yapılan haksızlıkların tüm detaylarıyla aydınlatılması ve gereken yaptırımların uygulanmasıdır.
Destek Hizmetleri'nin 2009 yılında sadece bir yılda yaptığı harcamaların boyutu, gerçekten de akıl almaz derecede büyük. Bu harcamaların nasıl ve ne amaçla yapıldığı, ŞEFFAF bir şekilde açıklığa kavuşturulmalıdır.
Şu anki DOLAR KURUYLA ve geçen süreyle düşünüldüğünde, 2009 yılında yapılan harcamaların boyutu, adeta göz kamaştırıcı bir şekilde büyümektedir. Bu durum, hesap makinelerini şaşırtacak derecede büyük rakamlara işaret etmektedir. Bu iddiaların üzerine ciddiyetle gidilmeli, hukukun üstünlüğü sağlanmalı ve devletin milletin malının korunması için gereken adımlar atılmalıdır.
DEVLET GERİYE DÖNER, usulsüz olarak verilen her kuruşu yapanlardan geri alır. Bu, bir tehdit değil, bir gerçektir. Odunpazarı Belediyesi'nde yaşanan bu olay da bunun bir kanıtı olmalıdır. Gelecek için daha sağlam adımlar atabilmek adına, bu tür haksızlıkların önüne geçilmeli ve adaletin sağlanması için kararlı bir şekilde hareket edilmelidir. Bilge liderimiz Devlet Bahçeli’nin çok sık söylediği gibi, “Ya Devlet başa ya kuzgun leşe” 
Dostlarım, Biz ne hakim ne savcıyız. Ne de kendimizi devlet yerine koyuyoruz. Amacımız ve isteğimiz kamunun ve milletin parasını kamu adına kullananlar “Hukuk içerisinde” hesap versinler.
 
Şahin Erden Kuyumculuk
15 Temmuz 2024
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi